Nihalka na Veliko planino je začela obratovati že danes, 15. maja. Zaradi razglašenega konca epidemije v Sloveniji bosta nihalka in sedežnice v ponedeljek, 18. maja, začeli voziti po ustaljenem voznem redu.

Nihalka bo tako vozila med tednom od 9:00 do 16:00, ob koncu tedna pa od 9:00 do 17:00. Sedežnica obratuje od petka do nedelje, in sicer od 9:30 do 16:15.Gostilna Zeleni rob obratuje od srede do nedelje, od 9. do 16. ure, ne glede na vreme.

Nihalka ponovno obratuje po ustaljenem voznem redu, in sicer vsak dan, od ponedeljka do nedelje! Vozni red za posamezni dan in mesec si lahko ogledate na POVEZAVI. Sedežnica obratuje od petka do nedelje. Gostilna Zeleni rob vas vabi od srede do nedelje, med 9. In 16. uro. V prihodnjem tednu vas bomo lahko gostili tudi ob slabšem vremenu, saj bo ponovno možno sedeti v notranjosti gostilne.

Ob koncu naslednjega tedna, natančneje v petek, 22. maja, odpiramo tudi letni vrt Pod žičnico! Tako boste po prihodu s planine ponovno lahko uživali v naravni senci divjega kostanja, ob hladni pijači in odlični kavici.

Vabimo vas, da rezervirate večdnevni oddih na Veliki planini! 

Ponovno lahko najamete kočo na planini in uživate v planinskem svetu. Prostih terminov je še nekaj, zato vas vabimo, da nam pišete in rezervirate spomladanski ali poletni termin. Že kmalu, čez mesec dni, bo planino spet naselil zvok kravjih zvoncev. Iz koč bo zadišalo po svežem siru, kislem mleku in ajdovih žgancev. Če si želite doživeti oddih v družbi pastirjev, kravic in na svežem gorskem zraku, rezervirajte kočo na Veliki planini!

Zaradi preprečevanja možnosti širjenja okužb ter za varen prevoz potnikov in zaposlenih ostajajo določeni ukrepi, ki jih moramo upoštevati pri nakupu vozovnic ter ob vožnji z nihalko:

  • V kabinah nihalke je obvezna uporaba zaščitne maske. Če je nimate, jo boste lahko kupili tudi na blagajni nihalke.
  • Pred vstopom v kabine nihalke je obvezno razkuževanje rok.
  • Ob čakanju na vstop v nihalko vas prosimo, da ohranjate priporočeno varnostno razdaljo, in sicer 1,5 metra.
  • Ob nakupu vozovnic vas prosimo, da ob plačilu uporabite plačilne kartice. Uporaba kartic je zaželena tudi v gostinskih obratih.
  • Vstop v sanitarne prostore je dovoljen le z zaščitno masko.