Še vedno velja, da je za vstop na žičniške naprave na blagajni nihalke potrebno predložiti negativen test na SARS-CoV-2, ki ne sme biti starejši od 24 ur. Otroci do 12. leta v spremstvu staršev testa ne potrebujejo. Testiranje bo potekalo tudi na spodnji postaji nihalke in sicer v soboto in nedeljo med 9:00 in 12:00. V kolikor s seboj nimate negativnega testa, lahko opravite test tudi pri nas. Cena testiranja je 5€.  

Za vse željne smučarskih zavojev smo pripravili ugodnost in sicer bo tudi za smučanje veljala znižana cena vozovnice, saj bo v ceno povratne vozovnice za nihalko vključeno tudi celodnevno smučanje. Tako boste za odraslo vozovnico namesto po redni ceni (22€) odšteli le 17€, za otroško 13€ ter za družinsko vozovnico, ki vključuje 2 odrasla ter do štiri otroke le 40€. 

Hitro testiranje na SARS-CoV-2 bomo zagotovili v soboto in nedeljo med 9:00 in 12:00 na spodnji postaji nihalke na Veliko planino. V kolikor ne boste imeli že opravljenega testa, bo pred nakupom vozovnice potrebno opraviti test ter počakati na rezultat ter nato ob nakupu predložiti dokazilo o negativnem testu. Test lahko opravite tudi v svoji občini, tam kjer je organizirano testiranje ter ga predložite na blagajni nihalke ob nakupu vozovnice. Za testiranje potrebujete OSEBNI DOKUMENT ter ZDRAVSTVENO IZKAZNICO. Po opravljenem testiranju boste preko sms sporočila prejeli izvid. Sms sporočilo pokažete na blagajni ob nakupu vozovnice.

Dovoljeno je prehajanje med občinami znotraj statistične regije za posameznika ali osebe iz skupnega gospodinjstva za izvajanje individualnih športnih aktivnosti ali gibanje v naravnem okolju.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo tudi Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik, ki nam je brezplačno posodil hišico, v kateri bomo lahko zagotovili hitro testiranje.

Zaradi slabše vremenske napovedi za prihajajoči vikend (močan veter) bomo morebitne spremembe obratovanja naprav objavljali na www.velikaplanina.si, lahko pa nas pokličete na 01/8327 258 ali 040/251 771.

Proge za nočno sankanje zaradi vremenske napovedi ta vikend še ne odpiramo. Predvidoma bomo z nočnim sankanjem pričeli prihodnji vikend.

Vabljeni na Veliko planino!