Vodenje po muzeju M/Ž

Preskarjeva bajta, danes muzej se nahaja v pastirskem naselju in je odprt vsak dan v času pašne sezone na Veliki planini. Prepoznavna je že njegova zunanjost, saj se kot majhna, siva pastirska bajta nahaja v kamnitem odseku v naselju. Koča, ki je prej stala na tem mestu je bila malo pred koncem druge vojne požgana, Preskarjev Andrej pa je v poletju leta 1945 na pogorišču postavil današnjo kočo v prvotni ovalni obliki, kot jo je imela bajta pred vojno. Danes je to tako edina koča, ki s svojo obliko, majhnostjo ter skromno opremljeno notranjostjo izstopa med ostalimi pastirskimi stanovi. Med drugim se v muzeju nahaja tudi primerek trniča –  poseben sir poznan za območje Velike planine.

V Preskarjevem muzeju na Veliki planini iščemo študente za samostojno delo.

–          Pogoji za delo:  prijaznost, urejenost, natančnost in veselje do tovrstnega dela. Delo poteka več dni skupaj, zaradi narave dela se lahko v bližnjem gostišču tudi prenoči, dovolj časa za delo. Pogoj je aktivno razumevanje in govorjenje angleškega jezika. Osebe z izkušnjami s tovrstnim delom imajo prednost.

–          Opis dela: Vodenje po muzeju v slovenskem in angleškem jeziku; dnevni obračun zaključkov; skrb za gotovinsko poslovanje; skrb za čistočo muzeja ter njegove okolice;

–          Nudimo:  stimulativno plačilo, urejeno delovno okolje, delovna oblačila; možnost prenočišča in malice

Prijave sprejemamo na taja.brinovec@velikaplanina.si / 051 341 406.