Zjutraj na smuči, zvečer na sani! Smučišče je odprto dan. Smučati pričnemo ob 8:30 uri, vijugali bomo vse do 15:30. Takrat bomo smučišče zaprli in pričeli s pripravo prog za nočno sankanje, ki je organizirano vsak petek in soboto – med počitnicami tudi ob četrtkih! Spust po 2,4 kilometrov dolgi in razsvetljeni progi je doživetje tako za odrasle kot za najmlajše.

Smučišče se razprostira na višini med 1412 m in 1666 m ter ponuja 6 km smučarskih prog, od katerih večina sodi med srednje zahtevne proge. Tik ob vznožju dvosedežnice Šimnovec se nahaja otroška vlečnica Jurček, ki je namenjena najmlajšim ter smučarjem začetnikom.

Ravno zaradi svojih terenov je planina že nekaj let poznana kot priljubljeno družinsko smučišče v bližini Ljubljane. Na Veliki planini vsakdo najde nekaj zase – od zahtevnejših pa do tistih, ki so se smučanja šele lotili. Poleg tega smo poskrbeli za ugodne cene smučarskih vozovnic, predvsem ugodne so družinske vozovnice, saj 2 odrasla ter do 4 otroci lahko smučajo za le 40€.

Nočno sankanje na Veliki planini je že mnogim poznano, za tiste, ki se k nam odpravljate prvič, pa nekaj koristnih informacij ter nasvetov. Na začetek proge se obiskovalci povzpnejo z dvosedežnico, ki obratuje ves čas v času sankanja ter tako v povprečju omogoča 6-8 spustov. Prav tako so tudi za nočno sankanje na voljo ugodne družinske vozovnice! V kolikor svojih sani nimate si jih lahko izposodite pri nas in sicer z rezervacijo na booking@velikaplanina.si oz. telefonski številki 01/8327 258. Vse pomembne informacije o nočnem sankanju si oglejte tukaj.

Nočno sankanje poteka ob petkih in sobotah od 17. ure dalje. Ob 21.00 vas zadnja nihalka odpelje nazaj v dolino. V času počitnic je nočno sankanje organizirano tudi ob četrtkih!

Za vse ljubitelje snega ter umirjenih športov, sprehajanja in avanturističnih raziskovanj, so na voljo za izposojo KRPLJE,  s katerimi se lahko odpravite po sveže zapadlem snegu, saj za krpljanje ne potrebujete urejenih poti in planino raziskujete na popolnoma drugačen način.

Vsak dan sta odprta tudi gostišče Zeleni rob ter okrepčevalnica Skodla, kjer se lahko smučarji, sankači in pohodniki okrepčate ob odličnih domačih dorotah, toplih napitkih in osvežilnih pijačah.

Vabljeni na Veliko planino, kjer lahko smučate po naravnem snegu ter doživite čudovito zimsko pravljico!