Jesenski potep po Veliki planini

08.09.2017

Velika planina - odlična ideja za jesenski potep nad oblake!

...za skupine, posameznike in družine! Idilična vasica nad oblaki svojo unikatnost in lepoto razkazuje vse dni v letu!

Septembrski dnevi na Veliki planini so prav čudoviti. Mir, tišina in neokrnjena narava - preprosto vse tisto, kar potrebujemo da si po delovnih dneh napolnimo baterije.

 Sprehod po idilični pastirski vasi, kjer vas tudi v teh dneh še vedno pozdravijo pastirji, je balzam za dušo. Kljub jesenskemu mesecu, pa se ob sončnem vremenu lahko prepustite toplim temperaturam, posedite in uživate ob čarobnosti Velike planine.

UGODNOSTI ZA VSO DRUŽINO!

Družinske vozovnice lahko kupite po izjemno ugodni ceni, saj se dva odrasla ter do 4 otroci na Veliko planino pripeljete že za 30€. Ob nakupu vozovnic pa vas čaka tudi kupon ugodnosti, ki ga lahko koristite v gostišču Zeleni rob, kjer vas očara razgled na Ljubljansko kotlino.

 

NIHALKA IN SEDEŽNICA OBRATUJETA VSAK DAN!

 Prva nihalka vas na planino odpelje ob 8.30, zadnja v dolino pa ob 18. uri. Sedežnica prilagojeno na nihalko obratuje od 9.00 pa do 17.30.

Priporočam, da se s sedežnico odpeljete do vrha, kjer se vam ponuja čudovit razgled na okoliško hribovje!

PRESKARJEV MUZEJ bo odprt še do 15. septembra! Do odhoda živine s planine, si oglejte skromno bajto, v kakršni so nekoč bivali pastirji. Unikatni predmeti, s kakršnimi so si v zgodovini pomagali pastirji pri izdelavi mlečnih izdelkov, pa pastirska obleka oz. ''pwajš'' in drugi predmeti pastirske dediščine, so na vpogled na voljo še teden dni!

 

ŠTEVILNE KOLESARSKE POTI

September pa je idealen mesec tudi za kolesarjenje po Veliki planini, saj je obiskovalcev občutno manj. Priporočamo vzpon z nihalko in sedežnico, nato pa je na izbiro kar nekaj poti za kolesarjenje in vijuganje med idiličnimi pastirskimi kočami. Zemljevid kolesarskih poti prejmete na blagajni nihalke.

IŠČETE IDEJO KAM NA IZLET Z ZAKLJUČENO DRUŽBO ALI SKUPINO?

Organiziramo dnevni voden ogled Velike planine z lokalnim turističnim vodnikom. Ogledali si boste lepote planine ter izvedeli marsikaj novega! V gostišču Zeleni rob pa vam pripravimo pastirsko pojedino. Notranjost gostišča sprejme do 50 oseb. Za presenečenje vas lahko obišče tudi pravi pastir, pastirica pa vam bo predstavila izdelavo trniča - trdega sira z Velike planine! Če boste želeli, pa si ga lahko izdelate tudi sami!

 Za organizacijo in informacije nam pišite na booking@velikaplanina.si. 

Vse novice