Aktivne zimske počitnice na Veliki planini!

14.02.2018

Na Veliki planini vlada pravo zimsko vzdušje! Snega je dovolj za zimske aktivnosti, kot so smučanje, sankanje, pohod s krpljami in druge zimske vragolije, ki jih premore otroška kot tudi odrasla domišljija.

Ker pa nismo pozabili na najmlajše, bomo med zimskimi počitnicami v sodelovanju s ŠD Grbina pripravili snežni park, kjer bodo otroci lahko izvajali vragolije na smučkah vsak dan med 17. in 24. februarjem ter med 26. februarjem in 4. marcem. Med obratovanjem parka vas bo tam sprejel tudi smučarski učitelj, ki bo otrokom na voljo ves dan, dokler bo park odprt. Park poteka po delu družinske proge, ki jo lahko dosežete z vlečnico Zeleni rob ali sedežnico Šimnovec.

Vsi tisti, ki svojih smučarskih zavojev še niste povsem dobro natrenirali, pa vabljeni na otroško šolo smučanja, in sicer v naslednjih terminih:

TERMINI ŠOLE SMUČANJA NA VELIKI PLANINI (19.–25. februar)

  1. 1.      termin

Ponedeljek, 19. 2. 2018

 

9.00–13.00 (malica od 11.00 – 11.30)

  1. 2.      termin

Torek, 20. 2. 2018

 

9.00–13.00 (malica od 11.00 – 11.30)

  1. 3.      termin

Četrtek, 22. 2. 2018

 

9.00–13.00 (malica od 11.00 – 11.30)

  1. 4.      termin

Petek, 23. 2. 2018

 

9.00–13.00 (malica od 11.00 – 11.30)

 

Na voljo so štirje termini. Učitelj smučanja vas pričaka ob 9. uri pri vlečnici Jurček.

Cena termina je 30€/udeleženca (smučarska vozovnica ni vključena v ceno). Cena vključuje štiri urni tečaj ter topel obrok in čaj v okrepčevalnici Skodla. Otroška šola smučanja je namenjena otrokom do 14. leta starosti. Obvezne prehodne rezervacije na cppljohAwfmjlbqmbojob/tj. Število mest je omejeno!

Dodatne termine šole smučanja med počitnicami jugovzhodne Slovenije (26.2. – 2.3.) bomo razpisali v primeru zadostnega števila povpraševanja. Povpraševanje pošljite na cppljohAwfmjlbqmbojob/tj.

24. februarja pa vse mlade smučarje vabimo na smučarski trening med 9.00 in 14.00, kjer bodo prisotni usposobljeni trenerji iz ŠD Grbina, ter 25. februarja na tekmo državnega prvenstva v grbinah do 15 let, na kateri lahko nastopi prav vsak, ki se prijavi. Preizkusi se v smučarskih zavojih, ki jih boš osvajal med zimskimi počitnicami!

Vsem kamniškim osnovnošolcem so na voljo subvencionirane vozovnice, ki jih sofinancira Občina Kamnik. Tako lahko otroci smučajo le za 9 EUR dnevno. Subvencija v višini 40 odstotkov velja tudi za klasične ter sankaške vozovnice. Za uveljavljanje subvencije opozorite ob nakupu vozovnic na blagajni.

Med zimskimi počitnicami bo smučišče obratovalo vsak dan, in sicer od 9.00 do 15.30. Obratujejo vlečnica Jurček, primerna za začetnike in otroke, vlečnica Zeleni rob ter sedežnica Šimnovec. Tisti, ki se po belih strminah raje spuščate s sanmi, pa vabljeni vsak teden, od četrtka do nedelje, na nočno sankanje! Urejena in razsvetljena proga je dolga 2,5 kilometra, v soju zvezd in razgleda nad kamniško kotlino pa je sankanje na Veliki planini zares pravo doživetje. Na voljo je tudi izposoja sani, in sicer z obvezno rezervacijo po tel. na št. 01/8327-258.

Veliko planino lahko v zimskem času doživite na malce drugačen način in se s krpljami odpravite po snegu. Krpljanje na sveže zapadlem snegu poskrbi za rekreacijo in je eden od najbolj mirnih načinov uživanja lepote narave ter spokojnosti zime na Veliki planini. Pohod s krpljami je odlična rekreacija, ker ne potrebujete urejenih poti, primeren je za ljudi z malo kondicije ter starejše ljudi, za vse, ki okrevate po poškodbah ter ljubitelje narave in hoje po snegu. Za ta šport niso potrebne izkušnje, vse, kar potrebujete, so topla oblačila ter udobni pohodni čevlji, za drugo bomo poskrbeli mi. Krplje in palice si lahko na zgornji postaji nihalke izposodite le za 7 €/dan. Vabljeni na nepozabno in drugačno zimsko izkušnjo po snegu!

Med zimskimi počitnicami bo prav tako vsak dan odprto tudi gostišče Zeleni rob, kamor vas vabimo na kosilo ali malico. Uživali boste lahko na 'plaži', kjer so na voljo ležalniki, se predajali toplim sončnim žarkom ter občudovali razgled na ljubljansko kotlino. Postregli vam bomo z domačimi enolončnicami, kot so jota, ričet, golaž ter druge jedi na žlico, seveda tudi domača klobasa ne sme manjkati! Za sladico pa si le privoščite daleč naokoli znane sladke skutne štruklje. Prav tako je odprta okrepčevalnica Skodla, ki je v neposredni bližini vlečnice Jurček, na zgornji postaji nihalke. Terasa z razgledom vse tja do Nanosa in okrepčilni napitki vabijo!

Vse novice