Kam na sindikalni izlet? Na Veliko planino!

24.03.2018

Kam na sindikalni izlet? Na Veliko planino!

Prihajajo topli in sončni dnevi, ki kar vabijo na izlet v planine. Če se v podjetju odločate, kam pred začetkom poletja na sindikalni izlet, je Velika planina odlična izbira! Za samo 21 EUR/osebo vam ponujamo celodnevni vodeni ogled Velike planine, ki vključuje vozovnico ter vstopnino v Preskarjev muzej!

Pastirsko naselje velja za eno redkih ohranjenih naselij te velikosti v Evropi ter privablja številne obiskovalce vse dni v letu. Prepoznavno je po svoji tipični arhitekturi, ki predstavlja nekakšen simbol Velike planine. Strehe koč so krite z značilnimi smrekovimi skodlami, ki segajo zelo nizko. V kamniškem koncu pastirsko kočo poimenujejo pastirska bajta ali pastirski stan, smrekovi skodli pa po domače pravijo 'šinkel'.

Želite obiskati pastirsko naselje in izvedeti veliko več o življenju na Veliki planini nekoč in danes? Z našimi lokalnimi turističnimi vodniki se lahko podate na nepozaben izlet!

Iz doline vas bo na planino odpeljala nihalka, po želji pa boste lahko pot nadaljevali peš ali s sedežnico do najvišje točke, tam pa vas čaka prava pastirska pravljica.

POŠLJITE NAM POVPRAŠEVANJE na booking@velikaplanina.si!

Vodeni ogled se začne na spodnji postaji nihalke, kjer vas pričaka vodnik. Nato vas nihalka odpelje na Veliko planino, kjer si boste ogledali bogato arhitekturno dediščino – pastirske koče, Preskarjev muzej, kapelo Marije Snežne, obiskali boste tudi pastirske bajte, iz katerih poleti diši po svežih ajdovih žgancih, kislem mleku in domačem siru. Ogledali si boste tudi naravne znamenitosti, kot je jama Veternca, znana po tem, da v njej še avgusta najdemo sneg.

Vodeni ogled za organizirane skupine, podjetja in društva

21 EUR/osebo (min. število 20 oseb). V ceno je vključena povratna vozovnica za nihalko in sedežnico, vstopnina v muzej ter celodnevno vodenje.

Vse novice