VIKEND AKCIJA: Povratna vozovnica le 10€!

26.10.2018

Na Veliko planino ta vikend ugodneje!

Pričetek jesenskih počitnic prinaša ugodnosti tudi na Veliki planini. Pripravili smo nagradno vprašanje, ki ga najdete na kuponu, objavljenem na naši spletni strani www.velikaplanina.si Obkrožite pravilni odgovor, prinesite na blagajno kupon in povratno vozovnico boste kupili lahko za le 10€. Akcija velja v soboto in nedeljo, 27. - 28.10.2018. 

En kupon velja za eno vozovnico. Vozovnica je veljavna le v času trajanja akcije. 


Jesen je čas, ko se dolina rada zavije v jutranjo meglico, vrhovi in planine pa se že od jutra kopajo v soncu. Jesenski topli sončni žarki kar vabijo ven iz sivih mest, na svež gorski zrak in prijetno sonce!

Izlet za vso družino

Družinam so na voljo ugodne vozovnice za nihalko in tudi sedežnico, saj se družina na Veliko planino lahko pripelje že za 40€. Nezahtevne poti, čudoviti razgledi in skriti kotički Velike planine so idealni za družine. Odkrijte jamo Vetrnico, kjer se tudi poleti skriva sneg, povzpnite se na najvišji vrh, Gradišče in spoznajte vsa okoliška hribovja. Sprehodite se do Male planine, kjer boste našli mesto padca ameriškega bombnika, ki je leta 1944 strmoglavil prav na Mali planini.

Kolesarjenje

Omenjena oblika rekreacije postaja v zadnjih letih vedno bolj priljubljena. Številne možnosti za kolesarjenje najdete tudi na Veliki planini. Z nihalko se zapeljite na Veliko planino, nato pa se kolesarska avantura prične. Po kamnitih cestah in gozdnih poteh vas v nadaljevanju vodijo oznake. Izbirate lahko med različno dolgimi in zahtevnimi programi, ki se počasi spuščajo ter po večini vodijo nazaj v dolino Kamniške Bistrice.

Kolesarske steze so v povprečju dolge 25 km, podrobnejše informacije ter zemljevid označenih stez pa prejmete na blagajni na vstopni postaji nihalke.

Znamenitosti Velike planine

Poleg priljubljene kapele Marije Snežne, vsem že dobro znane jame Veternice, pa ne smemo pozabiti na še nekaj znamenitosti Velike planine. Na zahodnem delu planote (Zeleni rob) tako najdete slikovito naravno okno Luknja, jama Dovja griča se nahaja v Tihi dolini in je globoka zgolj 9 m. Poznana je po pripovedkah, ki so se odvijale v bližini jame in je ta tako predstavljala pribežališče dobrim in manj dobrim likom, ki so jih po večini ustvarili pastirji. Najbolj poznane so povedke o divjih ali dovjih možeh, ki naj bi živeli v Dovji griči ali divji skali, kar naj bi samo ime jame pomenilo.

Vse novice