Noj Francelj med prvomajskimi prazniki z nihalko obiskal Veliko planino

02.05.2019

Noj Francelj med prvomajskimi prazniki z nihalko obiskal Veliko planino
Sončni prvomajski prazniki so kar vabili v hribe, in doma ni ostal niti noj Francelj, ki je v družbi svojih lastnikov obiskal Veliko planino.  Afriški noj Francelj, ki prihaja iz kmetije Cetin v Škofljici. Afriški noj, star le 8 mesecev, rad potuje in se potepa po naši domovini, tokrat pa se je pogumno odpravil na Veliko planino kar z nihalko!
An image
Zadnje čase nam je vreme ob prazničnih dnevih kar naklonjeno. Že ob 7. Zjutraj so se prvi obiskovalci pred odhodom na Veliko planino ter druge vrhove Kamniško Savinjskih Alp že okrepčali z odličnim, sedaj že tradicionalnim golažom Pod žičnico. Malce hladno, a sončno jutro se je prevesilo v čudovit dan, kar je poleg številnih domačih in tujih obiskovalcev, privabilo v dolino Kamniške Bistrice in seveda še višje, tudi na Veliko planino.
An image
Gostili pa smo prav posebnega gosta, za katerega verjamemo, da je prvi afriški noj, ki se je z nihalko povzpel na Veliko planino. No, verjetno je nasploh prvi noj, ki je obiskal planino tako ali drugače. Lastnik, g. Janez iz Kmetije Cetin nam je med vožnjo z nihalko, ko je Francelj občudoval razgled na dolino povsem miren, uspel zaupati, da so predhodno obiskali tudi ljubljansko vzpenjačo. In ker je Francelj užival v vožnji so se odločili, da obiščejo tudi Veliko planino. Tokrat so se sprehodili v okolici zgornje postaje nihalke, z obiskovalci posneli nekaj fotografij, naslednjič pa pravijo, da se bodo sprehodili vse do Zelenega roba in ne dvomimo, da si bo tudi Francelj privoščil domačo planinsko kosilo.
An image
Poglej, kako se je noj Francelj odpeljal na Veliko planino!
In kot pravijo naših zvesti obiskovalci – Na Veliki planini je vedno lepo! Prav tako je bilo tudi tokrat, saj so sončni in dela prosti dnevi poskrbeli za čudovit izlet v dobri družbi!
Dogodke in novice si lahko ogledate na naši spletni strani. 
Sledite nam na naših družabnih omrežjih, objavite svojo fotografijo s potepanja po Veliki planini in z veseljem jo bomo delili!

 

Vse novice