Ugodnosti za družine

Team building programi za podjetja

Posebne ugodnosti nudimo družinam, saj povratna vozovnica za 2 odrasla ter do 4 otroke stane samo samo 40 EUR!

Velika planina – pastirska pravljica v neokrnjeni naravi

Pastirska pravljica v neokrnjeni naravi

Vabljeni, da obiščete preprost svet pastirjev, se naužijete svežega zraka ter si privoščite sprostitev v idili planinskega sveta.

Pastirsko naselje

Aktivno na planini

Aktivno na planini

Vse od zgodnjih spomladanskih pa do poznih jesenskih mesecev ponuja planina številne možnosti za tiste, bolj aktivne.

Sprehodi in pohodništvo  Gorsko kolesarjenje

Programi za šole in organizirane skupine

Programi za šole in organizirane skupine

Udeležite se enodnevnih izletov po planini v družbi naših izkušenih vodnikov.

Vodeni ogledi za šole  Organizirani izleti

Spoznajte planino

Spoznajte planino

Poleg pastirskega naselja planina skriva še marsikatero naravno ter kulturno-etnološko zanimivost.

Znamenitosti na planini in v dolini.

Postani član kluba "Vel'ka ugodnost"

Z včlanitvijo v klub 'Vel'ka ugodnost', postanete naš član kluba in ste upravičeni do koriščenja številnih ugodnosti!

 

 

 Poletne aktivnosti

Velika planina iz zraka

 Zimske aktivnosti

 Kamp Alpe in Kamniška Bistrica

Darilna kartica

Sir trnič z Velike planine

Trnič - velikoplaninski sir, ki nosi ljubezensko zgodbo!

Trniči so vrsta trdih sirov značilne hruškaste oblike, ki jih pripravljajo na območju Velike, Male in Gojške planine v Kamniško-Savinjskih Alpah. Izdelani so iz skute, smetane in soli ter okrašeni s posebnimi ornamenti, ki jih vtisnejo z reliefno izrezljanimi lesenimi deščicami ali paličicam, t. i. pisavami. Trnič se uporablja v vsakodnevni prehrani, pogosto kot dodatek jedem. Na dan trniča, 29. Julija, boste trnič lahko okusili tudi v gostišču Zeleni rob, kjer bodo pripravili trničevo pannacotto na ješprenčkovi solati ter gobovo juho s trničem.

Simbol ljubezni

Po izročilu so pastirji trniče jeseni, ob koncu paše, kot dokaz ljubezni in zvestobe podarjali svojim izbrankam, ženam in dekletom.

Trniče so vedno izdelovali v paru. Pastirji so enega obdržali, drugega pa podarili izvoljenkam, ki so sir hranile tudi več let. Če je obdarovanka sir sprejela, je s tem pristala na pastirjevo dvorjenje.