Pred kratkim je Veliko planino popestrila nova učna pot, ki vas popelje po Veliki, Mali in Gojški planini in vam predstavi življenje pastirjev nekoč in danes, naravne in kulturne znamenitosti ter šege in navade z Velike planine. Med jesenskimi počitnicami boste učno pot lahko obiskali skupaj z lokalnim turističnim vodnikom. Brezplačni vodeni ogled bo v četrtek, 31. 10., začel pa se bo na vstopni točki na spodnji postaji nihalke na Veliko planino. 

Na poti boste izvedeli marsikatero zanimivost o življenju na Veliki planini, o šegah in navadah, arhitekturi, kako so nekoč živeli pastirji ter o naravnih znamenitostih, ki jih ponuja Velika planina. Velika planina poleg pastirskega naselja skriva še marsikatero manj poznano znamenitost, zato nas bo krožna pot vodila tudi na Malo in Gojško planino.

Tokrat se ponuja odlična priložnost, da se pohoda po učni poti udeležite z lokalnim turističnim vodnikom ter se sprehodite po poteh pastirjev in na edinstven način spoznate kulturno in naravno dediščino Velike planine.

31. oktobra se bomo zbrali ob 9.30 na spodnji postaji nihalke. Ob nakupu vozovnic za nihalko navedite svojo prijavo na vodeni ogled. Lokalni vodnik vas bo pričakal na spodnji postaji nihalke. Ko bomo vsi zbrani, nas bo nihalka ob 10. uri popeljala na Veliko planino.  Ogled bomo zaključili okoli 13. ure na Traticah (pri gostilni Zeleni rob). 

Obvezne predhodne najave sprejemamo na booking@velikaplanina.si. Število mest je omejeno!

Ob prijavi navedite: ime, priimek, kontaktno telefonsko številko ter število oseb, ki jih prijavljate. Na dan ogleda priporočamo topla in športna oblačila ter pohodno obutev. 

V primeru slabega vremena bo vodeni ogled odpovedan, kar bo objavljeno na naši spletni strani www.velikaplanina.si.

Več o učni poti Po stopinjah pastirjev in projektu si lahko ogledate TUKAJ.

Vabljeni!