Najemi kočo na Veliki planini in si privošči večdnevni oddih v neokrnjeni naravi!

Jesenski oddih na Veliki planini je idealna izbira, če želite med jesenskimi počitnicami pobegniti daleč od vsakodnevnega vrveža, in to kar na 1.666 metrov nadmorske višine. Ko je megla v dolini, se bohoti sonce na planini.

Del planine krasijo koče, ki so po svoji zunanjosti podobne pastirskim kočam, njihova notranjost pa je veliko bolj udobna ter prilagojena zahtevam turistov. Koča Košutnik, ki je le nekaj minut hoje oddaljena od gostišča Zeleni rob, je primerna tako za družbe kot pare ter družine, torej za vse, ki si želijo nekaj dnevnega oddiha.

Iz koče lahko ob jutrih uživate ob razgledu na Kamniško-Savinjske Alpe ter Ljubljansko kotlino, ob hladnejših večerih pa si zakurite v kaminu. Ker pa na oddihu domače dobrote ne smejo manjkati, vas vabimo v gostišče Zeleni rob, kjer vam bodo postregli z domačimi enolončnicami, štruklji in drugimi dobrotami.

Dan na Veliki planini preživite aktivno. S planine vodi kar nekaj poti na okoliške vrhove, kratka in lahka pot pa vas vodi čez pastirsko naselje do Male ali Gojške planine.

Med jesenskimi počitnicami vas vabimo na delovno akcijo Čiščenje smučišča ali pa na vodeni ogled po učni poti “Po stopinjah pastirjev”.

Na gorskem soncu lahko uživate na ležalnikih, ki so na voljo v koči, poslušate petje ptic in preprosto uživate v miru in neokrnjeni naravi.

Proste termine preverite na booking@velikaplanina.si