Zimska pravljica na Veliki planini se je pričela ob koncu krompirjevih počitnic! Otroci in starši, vabljeni na snežne radosti.

Na Veliki planini je zapadlo okoli 5-10 cm snega in tako je planina že odeta v belo zimsko odejo, snega je dovolj za sprehod po pravljično pobeljeni Veliki planini. Upamo, da bo prihajajoča zimska sezona s snegom bogata, saj nas tako čakajo številne zimske aktivnosti kot so nočno sankanje, smučanje, krpljanje, vragolije v otroškem zimskem parku ter tek na smučeh.

Ker je Velika planina v zimskem času zares čudovita, vas vabimo, da obiščete učno pot “Po stopinjah pastirjev”, ki je zanimiva in poučna ne glede na letni čas. Učno pot lahko obiščete tudi z lokalnim vodnikom v sklopu naših organiziranih izletov in dogodkov za zaključene skupine!

Glede na vremensko napoved trenutni sneg dolgo ne bo zdržal, zato obiščite planino čimprej in doživite prvo letošnjo snežno odejo! Vremenske razmere in dogajanje na Veliki planini spremljajte na naši spletni strani www.velikaplanina.si

Ker se nam prav kmalu obeta pričetek smučarske in sankaške sezone, sporočamo zimske novice! Na Veliki planini bomo takoj, ko zapade zadostna količina snega, odprli otroški zimski park ter pripravili proge za tek na smučeh, sankaško progo ter smučarske proge! Uporaba otroškega zimskega parka je brezplačna, čakajo pa vas spust s snežnimi tubami in otroški poligon za prve smučarske zavoje na snegu. Naša animatorska ekipa pa bo poskrbela za različne zabavne in poučne aktivnosti! Najbolj priljubljeno je nočno sankanje in tudi letos se boste lahko s sanmi spustili vsak konec tedna po 2,5km dolgi, razsvetljeni progi. Poleg sankanja in drugih zimskih vragolij vas čaka  tudi smuka po naravnem snegu.

Velika planina je priljubljena izletniška točka med družinami. Nedaleč stran od Ljubljane se skriva velikoplaninska planota, ki je sicer priljubljena med poletnimi meseci, pozimi pa je pravi raj za zimske aktivnosti.

Med jesenskimi počitnicami nihalka in sedežnica obratujeta vsak dan!

Nihalka prične vsako jutro ob 9:00 in do 17:00, vsako polno uro, sedežnica pa vozi med 9.30 in 16:15.

Novembrski vozni red si lahko ogledate TUKAJ.

Da pa želodčki ne bodo lačni, vas vsak dan vabimo v gostišče Zeleni rob, kjer vam pripravljamo odlične domače enolončnice, odlične sladice, kot so sladki skutini štruklji ter jabolčni zavitek!

Veliko planino lahko v živo spremljate tudi na naših spletnih kamerah.

Vabljeni na zasneženo Veliko planino!