5.2. IN 6.2.2021 JE NOČNO SANKANJE ZARADI SLABIH RAZMER ODPOVEDANO! Testiranje poteka do 12:00.

Za vstop na žičniške naprave mora vsak obiskovalec predložiti negativni test na SARS-CoV-2. Hitro testiranje poteka vsak dan pri spodnji postaji nihalke med 8:00 in 12:00. V času nočnega sankanja poteka testiranje do 16:00. V primeru odpovedi nočnega sankanja zaradi slabih vremenskih razmer, testiranje poteka le do 12. ure!

Pred testiranjem plačilo izvedete na blagajni nihalke, nato po opravljenem testu in prejetem izvidu opravite še nakup vozovnic. Testiranje izvajamo izključno za obiskovalce, ki se na Veliko planino odpravijo z nihalko. Cena testiranja je 5,00€.

Za nočno sankanje je zaradi omejitve oseb na sankališču obvezna predhodna najava (booking@velikaplanina.si, 01/8327 258), prav tako lahko sani rezervirate pri nas in sicer na booking@velikaplanina.si. Izposoja sani je 5€ v času nočnega sankanja.

Nočno sankanje poteka v petek in soboto od 16. do 19. ure, zadnja nihalka v dolino odpelje ob 20. uri.

Zaradi slabe vremenske napovedi prihajajoči vikend preverite obratovanje naprav na 01/8327 258 in spremljajte našo spletno stran za vse aktualne informacije!

Nočno sankanje na Veliki planini je že mnogim poznano, za tiste, ki se k nam odpravljate prvič, pa nekaj koristnih informacij ter nasvetov. Na začetek proge se obiskovalci povzpnejo z dvosedežnico, ki obratuje ves čas v času sankanja ter tako v povprečju omogoča 6-8 spustov. Ob spustu se lahko sankači okrepčate v gostilni Zeleni rob, kjer na vas čakajo tople jedi, sladki skutini štruklji, topel čaj in drugi napitki – hrano in pijačo bo mogoče prevzeti za s seboj.