Je še kaj lepšega kot uživati na svežem gorskem zraku, v neokrnjeni naravi? Obiščite pastirje, oglejte si Preskarjev muzej, poiščite sneg v jami Veternici in si izlet na Veliko planino začinite z kulinarčnimi dobrotami v gostilni Zeleni rob! Sprehodite se po učni poti Po stopinjah pastirjev ali pa planino raziščite čisto po svoje. 

Izlet na Veliko planini lahko začnete na spodnji postaji nihalke, od kodar vas nihalka v le petih minutah pripelje na planino. Pot nadaljujete s sedežnico do vrha ali se sprehodite peš. Na robu pastirskega naselja na Veliki planini stoji Preskarjeva bajta, ki se s svojo ovalno streho do tal, pokrito s skodlami, brez okna in dimnika ter kamnitimi lopniki že od zunaj razlikuje od sosednjih večjih in modernejših koč. Preskarjev muzej odpira svoja vrata ta vikend in sicer je odprt od 10:00 do 16:00!

Okusite domače dobrote!

Gostilna Zeleni rob vabi na domače dobrote Vedno vas postrežemo s slastnimi sladkimi skutinimi štruklji, slanimi štruklji, enolončnicami, klobaso, kislim zeljem, ajdovimi žganci in drugimi dobrotami. Se vam že cedijo sline? Vabljeni na Zeleni rob!

Vabimo vas, da rezervirate večdnevni oddih na Veliki planini!

 Ponovno lahko najamete kočo na planini in uživate v planinskem svetu. Prostih terminov je še nekaj, zato vas vabimo, da nam pišete in rezervirate poletni termin. Če si želite doživeti oddih v družbi pastirjev, kravic in na svežem gorskem zraku, rezervirajte kočo na Veliki planini!