Koča Mokrica

Večja planinska koča Mokrica se nahaja blizu zadnje postaje sedežnice oziroma na poti med planinskim domom na Zelenem robu v smeri Male planine (Domžalski dom, Črnuški dom). Koča ima prijeten dnevni prostor obdan z lesom. Poleg je tudi krušna peč na kateri lahko posušite oblačila in čevlje. V kolikor ne znate kuriti v peči so v vseh prostorih na voljo električni radiatorji. V koči je prenovljena kopalnica s talnim gretjem, tuš kabino in WC-jem. V kuhinji je štedilnik na plin, pečica, ter vse potrebno za kuhanje in celo s štedilnikom na drva. Koča ima 10 ležišč. V pritličju sta dve ločeni spalnici, v zgornjem nadstropju pa je ena skupna spalnica s tremi ločenimi ležišči. Spalnice so že vnaprej pripravljene za prijetno in udobno spanje v koči.

V koči je elektrika in na voljo je 250l vode na dan (deževnica), katera ni primerna za pitje.

Zunaj pred kočo se nahaja velika lesena miza in klopci. Poleg koče se nahaja drvarnica, kjer so drva, saj kočo lahko ogrevate poleg električnih radiatorjev tudi s pečjo na drva. V drvarnici se nahajajo tudi trije ležalniki, katere lahko uporabite za počitek pred kočo po napornem planinarjenju. Hišni ljubljenčki so dobrodošli.

V sami koči se nahaja kar nekaj družabnih iger in knjiga ter barvice, da si otroci lahko malce krajšajo čas in ustvarijo kakšno risbico.