Spoštovani obiskovalci in ljubitelji belih strmin!

Veseli nas, da lahko končno z vami delimo veselo novico! V četrtek, 23.12. prične ponovno obratovati sedežnica, v petek pa odpiramo smučišče ter nočno sankanje ter tekaške proge.

V smučarskih zavojih boste lahko uživali vsak dan med 8:30 – 15:30. V petek in soboto bo organizirano nočno sankanje, kjer vas od 17. ure dalje čaka spust po 2,5 kilometrov dolgi, razsvetljeni progi! Za nočno sankanje so obvezne prehodne najave, možna je tudi rezervacija sani.

Za nočno sankanje je zaradi omejitve oseb na sankališču obvezna predhodna najava (booking@velikaplanina.si, 01/8327 258), prav tako lahko sani rezervirate pri nas in sicer na booking@velikaplanina.si. Izposoja sani je 5€ v času nočnega sankanja.

Smučišče bo odprto vsak dan. Prva nihalka vas na planino odpelje ob 8:00, smučarske naprave pa so odprte od 8:30 do 15:30. V soboto odpiramo tudi otroški zimski park, kjer vas čakajo spusti s snežnimi tubami. Vstop je brezplačen!

Za celodnevno smučarsko vozovnico oz. vozovnico za nočno sankanje boste odrasli odšteli le 17€, otroci 10€, družine pa le 40€! Vozovnica vključuje tudi povratno vožnjo z nihalko.

Smučišče se razprostira na višini med 1412 m in 1666 m ter ponuja 3 km smučarskih prog, od katerih večina sodi med srednje zahtevne proge. Obratovale bodo naprave sedežnica Šimnovec, vlečnica Zeleni rob ter otroška vlečnica Jurček.

Ravno zaradi svojih terenov je planina že nekaj let poznana kot priljubljeno družinsko smučišče v bližini Ljubljane. Na Veliki planini vsakdo najde nekaj zase – od zahtevnejših pa do tistih, ki so se smučanja šele lotili.

Kje se lahko okrepčate?

Vsak dan je odprta gostilna Zeleni rob, kjer se lahko okrepčate s slastnimi sladkimi štruklji, planinskimi enolončnicami in drugimi domačimi dobrota. Med božično-novoletnimi počitnicami je odprta tudi okrepčevalnica Skodla.

Na božični večer bo na Veliki planini tradicionalna polnočnica, ki bo potekala v pastirskem naselju na Veliki planini v kapeli Marije Snežne ob polnoči.

Vabljeni, da se toplo oblečeni in obuti pridružite tistim, ki se vsako leto znova ne morejo načuditi lepoti in čarobnosti božične noči na velikoplaninski planoti, ki je odeta v belo zimsko odejo. Tudi letos bomo poskrbeli, da bo pot od zgornje postaje nihalke do gostilne Zeleni rob osvetljena. Gostilna Zeleni rob bo zaradi trenutnih ukrepov odprta do 22. ure.

Za vstop na žičniške naprave je potrebno izpolnjevati PCT pogoje.

Nihalka bo 24.12.2021 vozila od 8:00 do 3:00 zjutraj (vsako polno uro), sedežnica vozi od 8:30 do 23:15.

Vabljeni na Veliko planino!