Gorenjka je ena izmed najbolj posebnih koč na Veliki planini, ki jo ob nekoliko umaknjeni legi, čudovitem razgledu in dobri opremljenosti odlikuje tudi udobje s savno in vikinškim bazenom. Za kočo je postavljena vroča kad – to je lesen čeber, v katerega je vgrajena peč na drva. Ko peč zakurite, se voda v eni do dveh urah tako segreje, da lahko uživate v kopanju in neverjetnem pogledu na gore v bližini. V koči je na voljo opremljena kuhinja, jedilni prostor z veliko mizo, hladilnik, kopalnica s tušem, spalnice in prostor za shranjevanje smuči v zimski sezoni. Kočo smo opremili tudi z ležalniki, knjigami, igralnimi kartami in družabnimi igrami, da bo vaše bivanje v njej naravnost popolno.

V kuhinji imate steklokeramično ploščo, mikrovalovno pečico in pomivalni stroj. Na voljo je dovolj posode za kuhanje, tudi krožnikov, kozarcev, skodelic in pribora ter osnovnih potrebščin za kuhanje (sol, poper, kis, olje). Prav tako so v koči tudi kuhinjske krpe, krpe za čiščenje in čistila. V shrambi boste poleg plastenk pitne vode našli tudi zalogo druge hrane. 

V neposredni bližini koče (5 minut hoje) pa je tudi restavracija Zeleni rob. Približno eno uro hoje od naših koč se nahaja tudi Domžalski dom, kjer nudijo odlično domačo hrano. Če jim poveste, da ste naši gostje, pa dobite na hrano še 10 % popusta.