Doživite čar nočnega sankanja pod zvezdnatim nebom na Veliki planini po progi, ki se vije skozi mirno zimsko pokrajino. Občutite vznemirjenje vožnje na saneh v nočnem ambientu, obdano s svežim zrakom in očarljivimi zasneženimi smrekami. Nepozabna izkušnja, ki združuje adrenalinsko zabavo in pravljično atmosfero zimskih noči.

Obudite otroka v sebi in se nam pridružite na nepozabni zimski avanturi, ki ponuja čudovite razglede in edinstveno doživetje!

Nočno sankanje je posebno doživetje – čaka nas skoraj 3 kilometre dolga sankaška proga in vožnja s sanmi pod zvezdami. Pred pričetkom sankanja pa vam bo izkušeni sankač najprej razložil tehnike sankanja in prvo vožnjo tudi odpeljal skupaj z vami, da bo nato vaša sankaška izkušnja še bolj zabavna.

Ob prihodu na spodnjo postajo nihalke vas pričaka lokalni vodnik, izkušen sankač, ki vas bo z nihalko pospremil na Veliko planino. Pred pričetkom sankanja se boste okrepčali s planinskim sirom in domačim kruhom, spoznali kratko predstavitev nočnega sankanja na Veliki planini, dobili nekaj pomembnih nasvetov o tehnikah sankanja. Nato boste dobili svoje sani, zaščitno čelado, čelno svetilko in termovko vročega, planinskega čaja, za katerega so zelišča nabrana na Veliki planini. Skupaj z vodnikom se boste odpravili na novo, v letu 2023 zgrajeno šestsedežnico, ki dosega najvišje standarde in je tiha, varčna, okolju prijazna ter sledi trajnostnim smernicam razvoja turizma. S sedežnico se popeljete do štartnega mesta, od koder poteka skoraj 3 kilometre dolga sankaška proga. Spoznali boste tehnike sankanja v praksi, vodnik vam bo razložil vse, kar morate vedeti o sankanju in sami progi. Pomembna je varnost, pravilna tehnika in upoštevanje pravil sankališča. Na poti se boste ustavili, se pogreli ob čaju in občudovali razglede na Kamniško-Savinjske Alpe in Ljubljansko kotlino. Če bo vreme jasno boste ob sončnem zahodu lahko občudovali pogled vse do Triglava, Nanosa in Snežnika. Nadaljevali boste s spusti po progi do cilja ter z vožnjami s sedežnico na začetek proge. Opravili boste štiri spuste in opazili, da je vsak spust drugačen – Prvi spust poteka ob pričetku sončnega zahoda, naslednji, ko sonce že zahaja in se nebo spremeni v oranžne odtenke, v vsakem nadaljnjem spustu pa boste uživali pod zvezdnatim nebom, soju lune in obrisom Alp. Poizkusili boste lahko tudi vožnjo s pležuhi!

Po zadnjem spustu se boste okrepčali z daleč naokoli najboljšimi sladkimi skutnimi štruklji v gostilni Zeleni rob. Odlični štruklji vam bodo dali moči še za zadnji spust po progi vse do zgornje postaje nihalke, kjer vodnik vrne opremo in vas z nihalko pospremi v dolino. V vožnji z nihalko se vam bo odprl še zadnji čudovit razgled na Ljubljansko kotlino in Kamniško-Savinjske Alpe.

  • 15:45 – Srečanje z lokalnim vodnikom pri spodnji postaji nihalke
  • 16:00 – Odhod nihalke na Veliko planino
  • 16:05 – 16:40 – Dobrodošlica lokalnih dobrot v okrepčevalnici Skodla, predstavitev sankanja na Veliki planini
  • 16:45 – Prevzem opreme in vožnja s sedežnico do štartnega mesta sankaške proge
  • 17:00 – Prihod na štartno mesto; tehnike sankanja
  • 17:00 – 19:00 – štirje spusti s sanmi in pavza na sankališču ter okrepčilo z vročim planinskim čajem iz termovke
  • 19:00 – 19:45 – Spust s pležuhom
  • 19:45 – 20:20 – Sladki štruklji z domače skute v gostilni Zeleni rob
  • 20:20 – Zadnji spust s sanmi do zgornje postaje nihalke in vračilo opreme
  • 21:00 – Odhod z nihalko v dolino
  • 21:05 – Prihod na spodnjo postajo nihalke (parkirišče)

Termini: 4. in 5. februar, 11. in 12. februar, 18. in 19. februar

Rezervacije: prodaja@velikaplanina.si

CENIK:

CENAna osebo
Doživetje za 2 osebi             231,00 €
Doživetje za 3 osebe             186,00 €
Doživetje za 4 osebe             163,50 €
Doživetje za 5 osebe             150,00 €
Doživetje za 6 osebe             141,00 €
Doživetje za 7 osebe             134,57 €