Medtem ko so družbena omrežja že preplavile slike cvetočih žafranov v preteklih dneh, narava pravi, da zime še ni konec, saj je Velika planina zopet odeta v belo zimsko odejo.

Verjamemo, da bo zima trajala le še kratek čas, saj se vsi že veselimo toplih pomladnih dni in z njimi tudi čudovitih razgledov na vijolično obarvane pašnike.

Planina je vsekakor čudovita v vseh letnih časih, a veliko obiskovalcev čaka na tistih nekaj dni v letu, ko na njenih travnikih zacvetijo žafrani in naznanijo konec zime ter začetek prebujanja narave.
Cvetenje je vsako leto odvisno od vremenskih razmer. Cvetijo namreč od 10 do 12 dni, kar pomeni, da morajo ljubitelji vijoličaste odeje pozorno spremljati pričetek cvetenja.

Minuli konec tedna so obiskovalci že lahko občudovali posamične dele pašnikov Male in Velike planine, ki so jih že barvali krokusi, a se sedaj sramežljivo skrivajo pod snežno odejo.

Sprehod med cvetočimi žafrani pa privablja tudi številne ljubitelje fotografije, ki vsako leto v svoje objektive ujamejo razcvet in čudovite poglede na vijolično odejo. Če ste tudi vi med njimi in se boste odpravili na Veliko planino, nas na Instagramu označite z #velikaplanina in z veseljem bomo delili vaše fotografije.

Trenutno nihalka zaradi rednega remonta še ne obratuje. Predviden ponovni pričetek obratovanja je 11. april, a nadejamo se, da bo nihalka obratovala že prihodnji konec tedna. Spremljajte www.velikaplanina.si, kjer bodo kmalu objavljene vse informacije o ponovnem pričetku obratovanja.

Še do nedelje, 10.4.2022, poteka pomladna nagradna igra na instagramu, kjer skupaj s Hribovcom podarjamo dve povratni vozovnici in dvoje pohodne nogavice Žafran!