Spet je leto naokoli in z veseljem vas vabimo na 25. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev diatonične harmonike  v organizaciji Društva RIGELJ Velika planina.

Tekmovanje bo v nedeljo, 31.7.2022 (prestavljeno s sobote!), s pričetkom ob 10. uri pred gostilno Zeleni Rob. Prijave potekajo na dan prireditve  od 8. do 9. ure pri spodnji postaji nihalke na Veliko planino. Ob prijavi plačate štartnino v višini 10,00 EUR. Pri tem dobite brezplačen bon za prehrano in povratno karto za nihalko in sedežnico. Vsak tekmovalec prejme spominsko majico in diplomo! 
Že 25. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev organizira društvo RIGELJ Velika planina. Vse informacije o dogodku si oglejte tukaj.

V nedeljo vabljeni na vodeni ogled po učni poti Po stopinjah pastirjev – le še nekaj prostih mest!

Pred tremi leti je Veliko planino popestrila nova učna pot, ki vas popelje po Veliki, Mali in Gojški planini in vam predstavi življenje pastirjev nekoč in danes, naravne in kulturne znamenitosti ter šege in navade z Velike planine.

Vodeni ogled po učni poti bo v nedeljo, 31.7.2022, začel pa se bo na vstopni točki na spodnji postaji nihalke na Veliko planino.
Na poti boste izvedeli marsikatero zanimivost o življenju na Veliki planini, o šegah in navadah, arhitekturi, kako so nekoč živeli pastirji ter o naravnih znamenitostih, ki jih ponuja Velika planina.

Tokrat se ponuja odlična priložnost, da se pohoda po učni poti udeležite z lokalnim turističnim vodnikom ter se sprehodite po poteh pastirjev in na edinstven način spoznate kulturno in naravno dediščino Velike planine.

31. julija se bomo zbrali ob 9:00 na spodnji postaji nihalke. Ob nakupu vozovnic za nihalko navedite svojo prijavo na vodeni ogled, hkrati izvedete tudi plačilo za ogled in sicer:

  • Vodeni ogled za odrasle: 6€,
  • Vodeni ogled za otroke od 4. do 14. leta: 4€
  • Cenik vozovnic si lahko ogledate tukaj.
  • V ceno vodenega ogleda je vključena tudi vstopnina za Preskarjev muzej.

Vsem udeležencem priporočamo: športna oblačila, pohodno obutev, kremo za sončenje ter dovolj tekočine.

  • Dolžina krožne poti: 7 km
  • Čas trajanja: 2h 30min do 3h.
  • Vse informacije o učni poti si lahko ogledate tukaj.

Vabljeni!