Kamnik je popestril svojo turistično ponudbo še z drugim doživetjem, ki se lahko pohvali z znakom Slovenia Unique Experiences. V izjemni predalpski naravi boste lahko na doživetju Začuti Veliko planino izkusili moderno interpretacijo kulinarične dediščine Velike planine, ter se na interaktivni turi sprehodili skozi tradicionalni delovni dan pastirja, ter tako spoznali pastirsko in kulturno dediščino Velike planine.

Doživetje Začuti Veliko planino pridobilo znak Slovenia Unique Experiences

Na doživetju Začuti Veliko planino se boste podali skozi kulturno in kulinarično dediščino pastirstva na Veliki planini. S pastirji z Velike planine boste doživeli njihov delovni dan. Po zaključenem pastirskem dnevu boste v udobju svoje butične tradicionalne koče, skozi 6 hodni meni s privatnim kuharjem spoznavali tradicionalne sestavine in kulinarično zgodbo Velike planine.

Edinstvena doživetja Slovenije sledijo opredeljenemu konceptu, izpolnjujejo 10 sklopov kriterijev 5-zvezdičnosti in z vključitvijo v izbrano zbirko, ki se trži pod znamko kakovosti Slovenia Unique Experiences (SUE) podpirajo zgodbo zelene butične Slovenije in znamke I feel Slovenia. 

Vir: BTravel