Medtem, ko je bila Velika planina v preteklih mesecih bolj kot ne ves čas pokrita z belo snežno odejo, smo v novo leto stopili bolj v pomladnih razgledih in temperaturah kot v zimskih, kot bi se z. Na Veliki planini trenutno najdemo le še kakšno zaplato snega, sprehajalci pa nam pokažejo tudi kakšno fotografijo  znanilk pomladi, sicer redkih v tem času.

V teh dneh je Velika planina prav prijetna za sprehod med pastirskimi kočami, za zaključek pohoda po planini pa vas pričakujejo v gostilni Zeleni rob, kjer vas čakajo odlična hrustljava rebr’ca, enolončnice in druge planinske jedi. Pogreli se boste lahko v notranjosti gostilne ali na naši zimski plaži ob zunanjem ognjišču z razgledom na Ljubljansko kotlino.

Vsem obiskovalcem pred obiskom gora in planin svetujemo, da pred prihodom preverite vremenske razmere, se primerno oblečete in obujete. Kljub temu, da je pogost pojav, da ko je dolina zavita v meglo več dni, se planine kopajo v soncu pa temu ni žal ni vedno tako. Razmere na planini lahko pred prihodom preverite na naši telefonski številki ali preko spletnih kamer.

Ko bo na planini zapadlo dovolj snega, bomo odprli tako smučišče kot tudi sankališče. Urejene bodo tudi proge za tek na smučeh, med zimskimi počitnicami bo organizirana šola smučanja za najmlajše. Vsi že nestrpno pričakujemo napoved snežne pošiljke, saj smo že več kot mesec dni v nizkem štartu da pričnemo z zimsko sezono.

Vabljeni na Veliko planino!