Spoštovani obiskovalci in ljubitelji belih strmin!

Veseli nas, da lahko končno z vami delimo veselo novico! V petek, 20. januarja začnemo z nočnim sankanjem, v soboto pa odpiramo tudi smučarske proge!

V smučarskih zavojih boste lahko uživali vsak dan od sobote dalje med 8:30 – 15:30. V petek in soboto bo organizirano nočno sankanje, kjer vas od 17. ure dalje čaka spust po 2,5 kilometrov dolgi, razsvetljeni progi! Za nočno sankanje so obvezne prehodne najave, možna je tudi rezervacija sani.

Za nočno sankanje je zaradi omejitve oseb na sankališču obvezna predhodna najava (booking@velikaplanina.si, 01/8327 258), prav tako lahko sani rezervirate pri nas in sicer na booking@velikaplanina.si. Izposoja sani je 7€ v času nočnega sankanja.

Smučišče odpiramo v soboto, 21. januarja in bo odprto vsak dan. Prva nihalka vas na planino odpelje ob 8:00, smučarske naprave so odprte od 8:30 do 15:30. Zadnja nihalka v dolino odpelje ob 17. uri. Za celodnevno smučarsko vozovnico oz. vozovnico za nočno sankanje boste odrasli odšteli le 21€, otroci 12€, družine pa le 50€! Vozovnica vključuje tudi povratno vožnjo z nihalko.

Smučišče se razprostira na višini med 1412 m in 1666 m ter ponuja 3 km smučarskih prog, od katerih večina sodi med srednje zahtevne proge. Obratovale bodo naprave sedežnica Šimnovec ter otroška vlečnica Jurček. Na Veliki planini vsakdo najde nekaj zase – od zahtevnejših pa do tistih, ki so se smučanja šele lotili.

S krpljami na idiličen sprehod med pastirskimi kočami!

Krplje so primerne za ne prestrmi teren, zato so zelo primerne za hojo po Veliki planini. Priporočamo sprehod po poti od zgornje postaje nihalke do Zelenega roba, ter naprej po pastirskem naselju, kjer je sprehod med idilično zasneženimi kočami pravi balzam za dušo in telo. Krplje si lahko vsak dan sposodite na zgornji postaji nihalke. Cena izposoje krpelj je 10€/dan. Palic ne izposojamo.

Kje se lahko okrepčate?

Vsak dan je odprta gostilna Zeleni rob, kjer se lahko okrepčate s slastnimi sladkimi štruklji, planinskimi enolončnicami in drugimi domačimi dobrotami. Na zgornji postaji nihalke vas pričaka okrepčevalnica Skodla s prekrasnim ambientom, kjer se lahko pogrejete ob kaminu z našo novo zimsko ponudbo.

V času nočnega sankanja sta odprti tako okrepčevalnica Skodla kot gostilna Zeleni rob.

Nočno sankanje – zabava za vso družino in tudi za zaključene družbe!

Nočno sankanje na Veliki planini je priljubljeno tako med družinami, mladimi in starejšimi. Predvsem pa je primerno za zaključene družbe kot »teambuilding«. Za večje skupine nočno sankanje izvajamo tudi izven rednih terminov. Na voljo imamo tudi večje število sani, ki si jih lahko izposodite, v naših gostinskih objektih pa vam pripravimo tudi pogostitev. Če želite nepozabno zimsko doživetje pod zvezdami, na 2,5 kilometrov dolgi progi, kjer vas čaka zabava, smeh in prijetno druženje nam pišite na booking@velikaplanina.si.

Vabljeni na Veliko planino!