Že tradicionalno, vas tudi letos vabimo na prvomajski golaž na letni vrt Pod žičnico! Na spodnji postaji nihalke vas pričaka letni vrt, kjer nudimo tople in hladne napitke, med tem ko uživate v razgledih na Kamniško Savinjske Alpe, poklepetate s prijatelji in starimi znanci, seveda pa obisk lahko izkoristite tudi za potep po Veliki planini, ki jo že barvajo žafrani.

Prvomajski obisk doline Kamniške Bistrice lahko popestrite na več načinov. Za 1. maj vas bomo na letnem vrtu Pod žičnico postregli z prvomajskim golažem od 7. ure dalje. Obisk pa izkoristite tudi za izlet na Veliko planino, kjer vas bo navdušila pastirska vasica v neokrnjeni naravi. Nadihajte se gorskega zraka in naužijte spomladanskega sonca. Gostišče Zeleni rob vas vabi na domače dobrote, posladkajte se z daleč naokoli znanimi sladkimi skutinimi štruklji.

IZLET V DOLINO KAMNIŠKE BISTRICE

Kamniška Bistrica, dolina, po kateri teče istoimenska reka je ledeniška dolina in skriva številne narave danosti. Sprehodite se po Koželjevi poti in si na poti oglejte sotesko 30 m globoko sotesko Predaselj.  Pot, ki vas vodi čez gozdove, lahko ob reki nadaljujte vse do izvira reke Kamniške Bistrice.

Ugodnosti za družine

Nihalka na Veliko planino med prvomajskimi počitnicami od 27. aprila dalje vozi od 8. do 18. ure (vsake pol ure). Ves dan med 8:30 in 17:15 vas do vrha popelje tudi sedežnica. Velika planina je priljubljena destinacija tudi med družinami. Na voljo so vam ugodne družinske vozovnice za nihalko, saj se dva odrasla in štirje otroci na planino popeljejo le za 50€.  V kolikor vozovnice kupite preko spleta, vam tam nudimo še dodatni popust.