Gradnja nove šest-sedežnice na Veliki planini in novi turistični produkti v Kamniški Bistrici ter na Veliki planini

Še malo in do vrha Velike planine se bomo lahko popeljali z moderno, uporabnikom prijazno, trajnostno in hitrejšo napravo – novo šestsedežnico, ki je nadomestila dvosedežnico Šimnovec.

Vsa dela na sedežnici so zaključena. Izvedla so se usposabljanja zaposlenih, opravljena je bila reševalna vaja z Gorsko reševalno službo Kamnik. Uspešno je bil izveden strokovno – tehnični pregled, ki ga je opravil Zavod za gradbeništvo Slovenije (ZAG). Sedaj sledi pridobitev najprej uporabnega in nato še obratovalnega dovoljenja. Ko bo le to pridobljeno, bo  sedežnica lahko začela obratovati tudi za javnost. Vloga za pridobitev uporabnega dovoljenja je bila že vložena na UE Kamnik, v tem tednu izvajamo tehnični pregled za pridobitev uporabnega dovoljenja.

Pri sami gradnji nove šest-sedežnice smo tesno sodelovali z Zavodom RS za varstvo narave in Zavodom za varstvo kulturne dediščine, tako da je nova 6-sedežnica izvedena v skladu z visokimi kriteriji varovanja narave in kulturne dediščine.

Investicijo v šest-sedežnico spremljajo tudi številni novi turistični produkti.

Novi turistični produkti tudi pri spodnji postaji nihalke v Kamniški Bistrici!

Kupili smo 20 novih električnih gorskih koles, ki bodo na voljo za izposojo v Kamniški Bistrici, postavljamo e-polnilnice za električna kolesa in otroški mini-adrenalinski park pri spodnji postaji nihalke v Kamniški Bistrici. Zraven gradimo prostor za zaključene družbe, prostor za shranjevanje koles in urejamo okolico.

V nesporedni bližini vlečnice Jurček na otroke čakajo novi zimski in poletni produkti.

V bližini spodnje postaje 6-sedežnice postavljamo multi-senzorični otroški poletni park s sonaravnimi otroškimi igrali. V zimskem času bo tam postavljen tudi otroški smučarski trak za učenje prvih smučarskih korakov na snegu in za otroško vožnjo s tubami po snegu.

Pri gostišču Zeleni rob urejamo novo ograjo, ki bo obenem služila kot inovativno sonaravno otroško igrišče.

Lepo vabljeni na Veliko planino v prihajajočih mesecih, ko vas bodo razveselile številne novosti.

Predvsem pa si želimo, da bo letošnja zimska sezona bogata s snežno odejo in bomo lahko kaj kmalu odprli smučišče, sankaško progo, proge za tek na smučeh in druge zimske radosti.

Velika planina, d.o.o.