Na Božično noč na Veliko planino k polnočnici – Vozovnice za obiskovalce polnočnice po akcijski ceni!

Sveti večer večer bo jasen, ob kapeli Marije Snežne se bo ponovno zbrala množica ljubiteljev planine. Vabljeni k polnočnici na Veliko planino z nihalko, ki bo obratovala vse do 3. ure zjutraj! Do tretje ure zjutraj bo odprta tudi gostilna Zeleni rob. Na Božično noč bo na vse povratne vozovnice za nihalko po znižani ceni – Odrasli boste za povratno vozovnico za nihalko na božični večer odšteli 15€, otroci pa 10€.

V nedeljo, na sveti večer, bo na Veliki planini potekala že tradicionalna božična maša v kapeli Marije Snežne, ki jo bo vodil župnik Frenk Trunkel. Nihalka bo tako obratovala celo noč do 3. ure zjutraj, vsako polno uro.  Od vrha nihalke do Zelenega roba vas čaka 30 minut hoje. Kapela Marije Snežne se nahaja v pastirskem naselju in je od gostilne Zeleni rob oddaljena 10 – 15 minut.

V nedeljo, 24. decembra bodo povratne vozovnice od 18. ure dalje za tiste, ki se odpravite k polnočnici z nihalko po znižani ceni. Odrasla povratna vozovnica za nihalko bo na božični večer le 15,00€, otroška pa le 10,00€. Akcijske vozovnice veljajo le na dan nakupa.

V gostilni Zeleni rob bo zadišalo po čaju in kuhanem vinu. Seveda bo ekipa poskrbela tudi za lačne želodčke. Okrepčali se boste ob sladkih skutinih štrukljih, enolončnicah in drugih planinskih dobrotah. Vse obiskovalce vabimo, da se do kapele sprehodite z baklami in tako doživite pravi čar sprehoda po zasneženi Veliki planini.

Splužena in urejena je tudi cesta do parkirišča Rakove ravni. Od parkirišča vas vodi markirana pešpot do Velike planine. Priporočamo topla in nepremočljiva oblačila in obutev ter čelno svetilko. Zaradi možnosti poledenelih delov poti svetujemo uporabo derez.

Vabljeni k polnočnici na Veliko planino!