Pred nami je končno sončen konec tedna in lepo vabljeni na sprehod po pobeljeni Veliki planini. Nihalka na Veliko planino obratuje vsak dan, ob koncih tedna od 8:00 do 17:00 vsako polno uro. Obratuje tudi nova šestsedežnica Šimnovec, s katero boste do vrha Velike planine potrebovali le 5 minut.

Velika planina je pobeljena, a snega za odprtje sankaških ter smučarskih prog zaenkrat še ni dovolj. Želimo si, da nam bo mati zima v drugi polovici januarja s snegom bolj naklonjena. Do takrat pa lepo vabljeni na sprehod po idilični, s soncem obsijani Veliki planini, zaključek ogleda pa si začinite z dobro planinsko malico v gostilni Zeleni rob.

PO UČNI POTI »Po stopinjah pastirjev«

Za poučen in aktiven sprehod vas vabimo, da se podate na učno pot Po stopinjah pastirjev. Vsaka od enajstih učnih tabel opisuje eno značilnost Velike planine. Vstopne točke na učno pot najdete tudi na spodnji in zgornji postaji nihalke ter na najvišji točki Velike planine, Gradišče (vrh šestsedežnice). Obiskovalci potem lahko obisk učne poti prilagajate svojim potrebam in času.

Več informacij o učni poti si oglejte na povezavi.

SUBVENCIONIRANE VOZOVNICE ZA UČENCE KAMNIŠKIH OSNOVNIH ŠOL IN VARSTVENO-DELOVNEGA CENTRA SOŽITJE

Vsem kamniškim osnovnošolcem so tudi v letu 2024 na voljo subvencionirane vozovnice, ki jih sofinancira Občina Kamnik. Na blagajni le opozorite, da je vaš otrok osnovnošolec ene izmed osnovnih šol v občini Kamnik, ter prejmite subvencionirano vozovnico. Vozovnice veljajo tudi za varovance Varstveno-delovnega centra Sožitje. Občina Kamnik subvencionira 40 % cene vozovnice.

NAKUP LETNIH VOZOVNIC ZA NIHALKO & SEDEŽNICO IN LETNIH PARKIRNIH KART ZA OBMOČJE VELIKE PLANINE

Na blagajni nihalke lahko kupite ugodno letno vozovnico za nihalko & sedežnico, ki vam v zimski sezoni velja tudi za smučanje in nočno sankanje. Odrasli boste za letno vozovnico odšteli 150,00€, otroci pa 80,00€. Za nakup vozovnic ne potrebujete slike, samo oglasite se na blagajni nihalke.

V prodaji so letne parkirne karte za območje Velike planine (Rakove ravni, Ušivec, Mačkin kot), katere cena je 35,00€. Velja koledarsko leto. Kupite jo lahko pri rediteljih na Rakovih ravneh ali na blagajni nihalke ali pa jo naročite na info@velikaplanina.si.