Na Veliki planini bomo v petek, 16. februarja obeležili uradno odprtje nove šestsedežnice, predstavili nove aktivnosti in doživetja, za najmlajše obiskovalce bodo potekale zabavne animacije. Zapeljali se boste lahko z novimi e-kolesi, se preizkusili v različnih igrah, obiskali bomo tudi nov multi-senzorični park in številne druge aktivnosti!

Od 16. ure dalje pa se bomo zabavali ob koncertu glasbene skupine Čuki na zgornji postaji nihalke!

Predstavitev aktivnosti in animacija za otroke bo potekala od 14. do 16. ure ob zgornji postaji nihalke in v njeni neposredni bližini. Le na dan dogodka bodo od 13. ure dalje veljale promocijske vozovnice po ceni 10 eur, družinske vozovnice po ceni 25 eur. Ob 16. uri sledi zabava in koncert z glasbeno skupino Čuki! Zadnja nihalka v dolino na dan dogodka pelje ob 20. uri.

Vsem obiskovalcem zaradi pričakovanega večjega obiska svetujemo, da se na nihalko odpravijo najkasneje 1 uro pred pričetkom dogodka.

Poleg nove šestsedežnice predstavljamo tudi nove turistične produkte, ki bodo zadovoljili različne okuse in interese obiskovalcev. Med drugimi bo v Kamniški Bistrici za voljo za izposojo 20 električnih koles, ob letnem vrtu Pod žičnico pa bo poskrbljeno za najmlajše obiskovalce, saj smo postavili mini adrenalinski park s številnimi zanimivimi elementi. Ob vlečnici Jurček smo zgradili poletni park s sonaravnimi igrali, kjer lahko spoznavamo drevesne vrste, živali, skozi gozdni periskop s ptičje perspektive opazujemo dogajanje v krošnjah dreves. V smučarski sezoni v neposredni bližini vlečnice Jurček obratuje nov smučarski trak za najmlajše smučarje. S kombinacijo udobja, trajnostne naravnanosti, naravne lepote in pestre turistične ponudbe bo obisk Velike planine postal še bolj nepozabno doživetje, ki bo v spominu obiskovalcev ostalo dolgo po odhodu. 

Nova šestsedežnica Šimnovec s kapaciteto 1450 potnikov na uro je dobrodošla med obiskovalci Velike planine, saj je s staro dvosedežnico vožnja trajala tudi 15 minut, z novo sedežnico pa je čas potovanja le okoli pet minut. Spodnja postaja sedežnice je višini 1407 m, zgornja postaja na višini 1665 m. Sedežnica premaga 258 m višinske razlike. Gre za odklopljivo žičniško napravo, ki ima tri postaje – vstopno (Šimnovec), vmesno (Zeleni rob) in izstopno postajo (Gradišče), 12 podpornih stebrov in pogonski elektromotor s trajnimi magneti, brez prenosnega reduktorja (»direct drive«).

Odkar je Velika planina dostopna z žičniškimi napravami, le te predstavljajo nepogrešljiv del turistične ponudbe Velike planine. In z novo sedežnico bodo obstoječi turistični produkti, tako zimski kot poletni še bolj zanimivi. Zmogljivost šestsedežnice omogoča boljšo dostopnost, kar pomeni, da obiskovalci hitreje dosežejo vrh in tako lahko več časa posvetijo raziskovanju naravnih lepot in kulturne dediščine tega izjemnega območja. 
Vaš obisk zdaj ne bo le doživetje, ampak tudi korak k trajnostnemu turizmu.

Vabljeni na Veliko planino!