Letošnji Slovenski Incoming Workshop (SIW), ki je potekal v ledeni dvorani na Bledu, je združil raznolik nabor turističnih ponudnikov in kupcev z vsega sveta. V

Kot ena najbolj slikovitih planot v Sloveniji je Velika planina znana po svoji pastirski kulturi in tradicionalni alpski arhitekturi. Udeležba na SIW je del strateške pobude Velike planine za povečanje njene prepoznavnosti in privabljanje več mednarodnih obiskovalcev, ki si želijo doživeti njeno edinstveno naravno lepoto in kulturno dediščino.

Med dogodkom smo sodelovali v produktivnih razpravah s potencialnimi turističnimi partnerji. Naš cilj je bil predstaviti avtentičen način življenja pastirjev, ki ga Velika planina ponuja ter številne pohodniške poti, dostopnost ter celoletno ponudbo. Verjamemo, da bodo povezave, vzpostavljene tukaj na SIW, vodile do plodnih sodelovanj, ki bodo koristila ne le Veliki planini, ampak tudi prispevala k rasti slovenskega turizma.

SIW nudi neprecenljivo platformo za slovenske turistične ponudnike, da sklenejo nove partnerstva in razširijo svoj doseg na mednarodnem trgu. Z udeležbo več kot 230 slovenskih ponudnikov je dogodek živahno središče za mreženje in inovacije v turističnem sektorju.

Dogodki, kot je SIW, so ključni za destinacije, kot je Velika planina, ki so izjemno privlačne. S sodelovanjem na takšnih delavnicah lahko neposredno komuniciramo edinstvenost naše destinacije mednarodnim kupcem in ustvarjamo prilagojene izkušnje, ki ustrezajo spreminjajočim se zahtevam globalnih popotnikov.

Odzivi tujih predstavnikov podjetij o Veliki planini so bili izjemno pozitivni, kar poudarja naraščajoče zanimanje za trajnostne in kulturno bogate destinacije. Ob zaključku delavnic se v družbi veselimo priložnosti, ki bodo izhajale iz pridobljenih novih mednarodnih povezav. V družbi bomo nadaljevali svoje poslanstvo izvajanja trajnostnega turizma, ohranjanja naravne in kulturne dediščine ter promocije svoje alpske dediščine na globalnem trgu.

V Kamniški Bistrici, 16.5.2024