Koče na Veliki planini

Del planine krasijo koče, ki so po svoji zunanjosti podobne pastirskim kočam, njihova notranjost pa je veliko bolj udobna ter prilagojena zahtevam turistov. Nekatere koče lahko tudi najamete in doživite noč na planini. Turistično naselje, kjer lahko najamete eno izmed koč, je oddaljeno le 15 minut od pastirskega naselja. V zimskih mesecih se boste naužili smuke po naravnem snegu, doživeli sankaški večer v soju zvezd in lune, poleti pa lahko okusite domače dobrote izpod rok pastirjev, z obiskom Preskarjevega muzeja pa boste izvedeli marsikaj zanimivega o Veliki planini ter življenju pastirjev. Več dnevni oddih na Veliki planini pa izkoristite tudi za obisk okoliških planin in hribov. Nekaj predlogov smo vam pripravili tudi mi. 

POZOR: Voda v kočah je kapnica in ni primerna za pitje, prav tako prosimo, da ste skrajno varčni z uporabo vode!

Koča Košutnik

Koča Košutnik na Veliki planini se nahaja le nekaj minut od gostišča Zeleni rob, do koder vas pripeljeta nihalka in nato tudi sedežnica. Koča s tremi spalnicami (8 ležišč), teraso, skupnim prostorom ter kaminom, kuhinjo in kopalnico je popolnoma opremljena, v ceno nočitve je vključena tudi posteljnina. Zjutraj vas zbudi žvenket kravjih zvoncev, zvečer pa vas razvajajo sončnih zahodi. Hišni ljubljenčki so dobrodošli. Za rezervacijo nas kontaktirajte tukaj.

Koča Tisa

Luksuzna koča Tisa se nahaja na izjemni lokaciji tik pod gostiščem Zeleni rob, v bližini vmesne postaje sedežnice na Gradišču (2min hoje). Stoji na prekrasni razgledni jasi, na nadmorski višini 1615 m, nekoliko izven strnjenega naselja planinskih koč. Razgled se razprostira na Kamniško Savinjske Alpe. Tako kot druge koče, je tudi koča Tisa zgrajena v tradicionalni arhitekturi starodavnih pastirskih bajt iz masivnega lesa in pokrita z macesnovimi skodlami. Kljub temu pa nudi vse udobje počitniškega bivanja  – kopalnica s tušem, wifi, LCD TV, vikinški bazen in finska savna. Možnost domačega zajtrka in plačila s turističnimi boni. Za rezervacijo nas kontaktirajte tukaj.

Gašparjeva koča

Simpatična koča, ki se lahko pohvali razgledom na celotno dolino – od Kamnika-do Ljubljane, ob jasnem vremenu vse do Nanosa. Koča ima vse, kar bi si želeli za sproščen in brezskrben oddih v gorah. V notranjosti vas pričakujejo opremljena kuhinja in dnevni prostor s kaminom, brezplačen brezžični internet ter kopalnica s tušem. Sprejme 5+ ljudi. Koča je pravi raj za otroke in odkrivanje novih dogodivščin. Hišni ljubljenčki dobrodošli, v naših kočah bivajo brezplačno! Za rezervacijo nas kontaktirajte tukaj.

Koča Neža

Koča Neža se nahaja na super lokaciji, v Kamniškem naselju, tik pod gostiščem Zeleni rob. Do vmesne postaje sedežnice je le 5 min. Neža je naša največja koča, ima 12 ležišč in gostom nudi vse udobje. V spodnjem nadstropju je opremljena kuhinja, velik skupen prostor z jedilno mizo in kaminom, dve spalnici, urejena kopalnica s tušem in talnim gretjem ter WC. V zgornjem nadstropju pa je spalnica. Za rezervacijo nas kontaktirajte tukaj.

Za informacije in rezervacije nam pišite:

Recepcija se nahaja na spodnji blagajni nihalke, na naslovu:

  • Kamniška Bistrica 2, 1242 Stahovica

Zemljevid koč