Gostilna Zeleni rob je pridobila certifikat Zeleni ključ!

Z veseljem sporočamo, da smo v podjetju Velika planina d.o.o. stopili korak naprej v naših prizadevanjih za trajnost in ohranjanje okolja. Ponosno vas obveščamo, da smo za gostilno Zeleni rob pridobili prestižni certifikat Zeleni ključ, ki je mednarodno priznan standard za trajnostno poslovanje v turizmu.

Ampak, kaj pravzaprav je certifikat Zeleni ključ?

Gre za priznanje, ki ga podeljuje Mednarodni svet za trajnostni turizem (Foundation for Environmental Education) turističnim objektom, ki izpolnjujejo določene standarde trajnostnega delovanja. To pomeni, da smo v našem podjetju izpolnili stroge okoljske, socialne in gospodarske zahteve, s čimer smo dokazali našo zavezanost k trajnostnemu razvoju.

Za pridobitev tega certifikata smo v gostilni Zeleni rob opravili številne ukrepe in prilagoditve v našem poslovanju:

  • uvedli smo ločeno zbiranje odpadkov,
  • pazimo na manjšo porabo energije,
  • spodbujamo lokalne skupnosti k ohranjanju narave
  • informiramo zaposlene in obiskovalce o pomenu trajnostnega turizma

Naša zavezanost k varovanju okolja se tukaj ne konča, saj si bomo še naprej prizadevali biti še boljši pri ohranjanju čiste Velike planine.

Tudi vas vabimo, naši dragi gostje, da se nam pridružite pri ohranjanju narave.

Poleg številnih okoljskih prizadevanj v našem podjetju vam po novem nudimo tudi možnost izposoje e-koles.

Uporaba e-koles ne le, da omogoča prijetno in aktivno raziskovanje okolice, ampak tudi pomaga pri ohranjanju narave. E-kolesa delujejo na električni pogon, kar pomeni, da ne proizvajajo emisij ogljikovega dioksida, ki prispevajo k podnebnim spremembam. Z njihovo uporabo lahko zmanjšamo svoj ogljični odtis in hkrati uživamo v čistem zraku ter ohranjamo čudovito okolje Velike planine za prihodnje generacije.

Zahvaljujemo se vam za vašo podporo in sodelovanje pri uresničevanju naših ciljev trajnostnega razvoja. Skupaj lahko naredimo velike korake v smeri ohranjanja našega planeta za prihodnje generacije.