Leta 2018 je akrobatska skupina Dunking Devils v sodelovanju z družbo Velika planina, d.o.o., postavila vratolomno in najbolj noro gugalnico na svetu. Sledil je ekstremen skok z nihalke, ki pelje na Veliko planino. V prepad, ki je globok skoraj 250 metrov, so z nihalke v prostem padu leteli skoraj 5 sekund, nato pa jih je adrenalinska gugalnica zanihala visoko nad tlemi. A tokrat so se akrobati skupine Dunking Devils lotili novega podviga – s pomočjo prav posebne gugalnice so preskočili Preskarjev muzej na Veliki planini.

Dunking Devils je svetovno znana akrobatska skupina, ki je v svoji desetletni karieri nanizali več kot 2.000 nastopov v 49 državah sveta. Že dvakrat so osvojili naslov svetovnih prvakov v akrobatskem zabijanju, pohvalijo pa se lahko tudi s kar dvema Guinnesovima rekordoma – za najdaljše zabijanje s trampolina in najvišjo salto z zabijanjem.

Akrobati Dunking Devils so si že drugič v karieri za svoj podvig izbrali Veliko planino. Leta 2018 so izvedli ekstremen skok z nihalke, letos pa so preskočili pastirsko bajto na Veliki planini – Preskarjev muzej. 

Vabljeni na Veliko planino!

Dogodke in novice si lahko ogledate na naši spletni strani.

Sledite nam na naših družabnih omrežjih, objavite svojo fotografijo s potepanja po Veliki planini in z veseljem jo bomo delili!