Na Veliki planini postavili najbolj noro gugalnico na svetu

Skoraj 300 metrov nad tlemi so Dunking Devils tokrat v sodelovanju z družbo Velika planina, d. o. o., postavili vratolomno in najbolj noro gugalnico na svetu! Po skoku čez parni vlak so člani skupine z najvišje točke nihalke, ki vodi na Veliko planino, izvedli ekstremen skok in prosto skakali v prepad.

Nihalka, ki na Veliko planino vozi že od leta 1964 in je ena izmed treh v Sloveniji, hkrati pa tudi najdaljša nihalka brez podpornih stebrov v Evropi, je gostila akrobate skupine Dunking Devils. V prepad, ki je globok skoraj 300 metrov, so z nihalke v prostem padu leteli skoraj 5 sekund, nato pa jih je adrenalinska gugalnica zanihala visoko nad tlemi. Fante, vajene ekstremnih podvigov, je ob pogledu v neskončno globino vseeno stisnilo v želodcu.

Matevž Pogačar, akrobat skupine Dunking Devils:

“Skok na Veliki planini je verjetno najbolj strašljiva stvar, ki sem jo storil v življenju. Čeprav smo prej dobro poskrbeli za varnost, me je vseeno stisnilo v želodcu, ko sem pogledal dol in se pripravljal na skok. Ko sem skočil, sem kar letel in letel, zdelo se mi je, da bi se že moral ustaviti, ampak sem še vedno padal. Nato pa me je vrv končno zategnila, preplavil me je občutek veselja in adrenalina. Ko greš prvič, je najhuje, saj ne veš točno, kaj se bo zgodilo.”

Domen Rozman, idejni vodja skupine Dunking Devils:

“Skok iz gondole, skoraj 5 sekund prostega pada in nato guganje 100 m pod kabino – vse to v osrčju Kamniških Alp je izkušnja, ki ostane s tabo vse življenje. Ravno zato sem vesel, da bo nora gugalnica na Veliki planini dobila epilog. Maja bodo našo gugalnico lahko v dobrodelni namen preizkusili adrenalinsko-športni novinarji in slovenski ekstremni športniki. Želja pa je še pred koncem 2018 omogočiti skoke iz gondole vsem slovenskim in tujim ljubiteljem adrenalina!”

Leon Keder, direktor Velike planine:

“Ko sem prejel telefonski klic skupine Dunking Devils, sem takoj vedel, da bo v igri nekaj norega. Domen je prišel do mene in mi razložil idejo –kar obnemel sem. Skok iz nihalke se mi je tisti trenutek zdel tako nor, da niti Chuck Norris tega ne bi naredil! Ko si v kabini na višini skoraj 300 metrov in se odprejo vrata, dobijo cmok v grlu tudi naši sprevodniki, ki so dnevno v kabini. Čeprav z ekipo vadimo reševanje iz kabin nihalke, je takšen skok za vse nas bil nekaj neverjetnega. Ko smo preizkusili skok z gugalnico in ugotovili, da se da vse skupaj narediti varno, sva z Domnom hitro prišla do ideje, da moramo kaj takega nujno ponoviti!”