Spoštovani!

V sredo in četrtek poteka še strokovno tehnični pregled po opravljenem remontu, ki ga opravi Zavod za gradbeništvo. Po uspešno opravljenem pregledu lahko nihalka prične z obratovanjem.

Vse tiste, ki imate rezervirane koče na Veliki planini do prihodnje srede prosimo, da se za več informacij obrnete na ponudnika vaše namestitve, saj bomo vsem zagotovili alternativni prevoz do Velike planine.

Stroga varnostna zakonodaja na žičniških napravah zahteva številne dnevne, mesečne, letne in večletne preglede, zato se približno enkrat letno zgodi, da nihalko za nekaj tednov ustavimo in opravimo določena dela, ki jih med rednim obratovanjem ne moremo, saj gre za zahtevne posege, krajšanje vrvi, magnetoskopske preglede in druge strokovne preglede.

Nihalka na Veliko planino je ena izmed treh nihalk v Sloveniji. Letno na planino prepelje okoli 70.000 potnikov. Hkrati je nihalka na Veliko planino tudi najdaljša nihalka v Evropi brez podpornih strebrov. Decembra 2011 pa je bilo v celoti zamenjana strojnica nihalke. Tako je nihalka na Veliko planino z novo strojnico postala še varnejša in učinkovitejša. Velika planina d.o.o. pa je bila v letu 2014 tudi finalist prestižne nagrade Werner von Siemens, kjer so ocenjevali učinkovitost nihalke po zamenjavi obstoječe strojnice z novo.

V začetku leta 2020 so bile zamenjane glavne nosilne vrvi. Trimesečni projekt menjave smo zaključili v začetku februarja 2021.

Da poskrbimo za varnost vseh obiskovalcev se držimo vseh predpisanih pregledov in vzdrževalnih del, zato vse obiskovalce prosimo za razumevanje.

Hvala za razumevanje!