Koča Lepenatka je manjša koča na Veliki planini, koča z nostalgijo. Koča ima v pritličju pograd v skupnem prostoru. V zgornjem nadstropju so nizka ležišča za pet oseb.

Koča Lepenatka je manjša koča na Veliki planini, koča z nostalgijo. Koča ima v pritličju pograd v skupnem prostoru. V zgornjem nadstropju so nizka ležišča za pet oseb. Dnevni prostor je prijetno opremljen v lesu. Velika miza, manjša kuhinja s posodo in dve peč na drva. V koči je stranišče, tuša pa žal še ni. Okrog koče je ograjen prostor za uživanje ali piknik (dve mizi). Koča je na tik pod zgornjo postajo sedežnice, zato je odlična izbira za oddih s prijatelji ali družino, če si želite lahek dostop. Ljubitelji narave, pohodništva in lepih razgledov boste pri nas našli obilo aktivnosti in sprostitve.

Naša strast je turizem, kulinarika, predvsem pa zadovoljstvo naših gostov. Veseli smo, da lahko delimo prelepo Veliko planino z vami in vam pokažemo pastirsko pravljico, daleč od hitrega sveta.

Velika planina je naša največja in najbolj obiskana planina, sestavljena iz večih planin, ki se razprostirajo po zakraseli visoki planoti severo-vzhodno nad Kamnikom. Večino obiskovalcev privablja idilično pastirsko naselje na Veliki planini ob kapeli Marije Snežne, ki bo očaralo prav vsakogar. Najbolj živahno je poleti, ko koče zapolnijo pastirji, ki s svojo živino ostanejo na paši vse do meseca septembra. Z veseljem vas povabijo na pokušino domačih mlečnih dobrot ali na pravo pastirsko malico – žgance s kislim mlekom. Oglejte si Preskarjev muzej, poskusite domačo malico v eni od koč, oglejte si kraški udornici Veliko in Malo Vetrnico in se sprehodite mimo krav, kalov, kraških vrtač in tradicionalnih bajt. Velika planina nikoli ne razočara. Za najbolj pogumne pa – zima na Veliki planini je pravljična!

Nastanitev Koča Lepenatka se nahaja v Stahovici, 30 km stran od Ljubljane, in ponuja vrt.

Počitniška hiša nudi 1 kopalnico.

Bled je od nastanitve oddaljen 42 km, do Celovca pa je 45 km. Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana je 26 km stran.