Šolski dnevi na Veliki planini

Poučen in zanimiv korak v planinski svet

Svež zrak, visoko v hribih, pogledi na okoliške naravne lepote in pa mnogo poučnih vsebin. Izleti po Veliki planini so primerni za višje in nižje razrede osnovnih šolprilagojeni pa so časovno ter vsebinsko glede na starost otrok.

Potepanje po planini za najmlajše vsekakor pomeni posebno ter hkrati poučno doživetje. Pripravili smo tri različne programe:

KULTURNO-NARAVOSLOVNI DAN

  • Kulturno-naravlosloven dan učencem prikaže zgodovino, pastirsko kulturo in naravne znamenitosti Velike planine. Pohod po Veliki planini bo učence popeljal do pastirskega naselja, kapele Marije Snežne, Preskarjevega muzeja in jame Vetrnice ter drugih javnosti niti ne tako dobro poznanih znamenitosti Velike planine.
  • Učencem bodo na voljo učni listi z vprašanji o zgodovinskih, kulturnih in naravnih značilnostih Velike planine, na katere bodo dobili odgovore s pozornim poslušanjem in spremljanjem vsebine ob hoji po planini. Učni list lahko prilagodimo po vaših željah. Cena 5€/učenca.

TEHNIČNI DAN

  • Tehničen dan je namenjen spoznavanju nihalke in sedežnice Šimnovec, ki obratujeta na Veliki planini. Učenci bodo spoznali nekaj zgodovinskih dejstev in tehnične podrobnosti prve kabinske nihalke. Poleg vožnje z nihalko in sedežnico bo učencem omogočen vstop v strojnico, z namenom, da od blizu spoznajo delovanje žičniških naprav.
  • Učencem bodo na voljo učni listi z vprašanji o tehničnih podrobnostih žičniških naprav, na katere bodo dobili odgovore, če bodo pozorno poslušali in spremljali vsebino ogleda. Učne liste lahko prilagodimo po vaših željah. Cena 5€/učenca.

ŠPORTNI DAN

Za športni dan na snegu imate možnost smučan­ja ali sankanja. Smučanje in sankanje ponujamo med tednom, kjer imajo učenci progo povsem zase na 100% naravnem snegu.

  • Stopnja izkušenosti ni pomembna, saj je na voljo proga za začetnike (vlečnica Jurček), kakor tudi za bolj vešče smučarje (sedežnica Šimnovec). Cena 10€/učenca.
  • Proga za sankanje se nahaja ob dvosedežnici Šimnovec in je dolga 2,4 km. Proga je primerno urejena in osvetljena, popelje vas od vmesne postaje sedežnice po vijugasti cesti do spodnje postaje sedežnice. Cena 10€/učenca.
  • Ko ni snega, lahko učenci opravijo pohod od zgornje postaje nihalke, do vrha Gradišče, nato se spustijo v pastirsko naselje in se vrnejo do zgornje postaje nihalke. Cena 5€/učenca.

Na vašo željo pa vam organiziramo tudi kosilo v gostišču Zeleni rob. Za ponudbo nam pišite. 


MOŽNA DOPLAČILA:

- Vodenje z lokalnim turističnim vodnikom in ogled muzeja: 6€/učenca (za skupine nad 20 oseb)

- Ogled muzeja 1,5€/učenca (ogled brez vodnika je možen samo v času odprtja muzeja)


Informacije in rezervacije