Že tradicionalno zadnjo julijsko soboto na Veliko planino prihaja tekmovanje harmonikarjev! V soboto, 27.7, bo zvok harmonike odmeval od 10:00 ure dalje pred gostilno Zeleni rob. Obeta se nam sončno vreme, odlično za izlet v hribe, kjer so temperature prav prijetne, zrak svež in čudovita, neokrnjena narava. 

V organizaciji društva RD Rigelj bo letos na Veliki planini pred gostilno Zeleni rob potekalo že 23. tekmovanje harmonikarjev. Vabljeni tako tekmovalci kot obiskovalci, da se nam pridružite na tekmovanju.

Prijave potekajo na dan prireditve od 8.00 ure do 9.00 ure pred spodnjo postajo nihalke na Veliko planino. Ob prijavi plačate startnino v višini 10,00 EUR. Pri temdobite brezplačen bon za prehrano in povratno karto za nihalko + sedežnico. Vsak tekmovalec prejme spominsko majico in diplomo! Več informacij glede prijav si oglejte tukaj.

Sobotni vodeni ogled Velike planine Si želite spoznati Veliko planino malce drugače? Udeležite se vodenega ogleda Velike planine vsako soboto v poletni sezoni!
Predhodne prijave sprejemamo na booking@velikaplanina.si

Preskarjev muzej je odprt vsak dan v času pašne sezone! Med 10:00 in 15:00 vas pričaka kustos v tipičnih pastirskih oblačilih, ogledate si notranjost muzeja, spoznate kako so pastirji živeli nekoč, kako so pridelovali skuto, kislo mleko in živeli preprosti način življenja na Veliki planini.

Ko vam bo po izletu zadišala planinska malica, vas vabimo v gostilno Zeleni rob, na domače enolončnice, telečjo obaro, ajdove žgance, sladke in slane skutine štruklje ter druge jedi, ki jih dnevno pripravljamo za vas!

Dolina Kamniške Bistrice je v poletnih vročih dneh odlična za pobeg pred vročino. Na spodnji postaji nihalke se nahaja kamp Alpe, kjer lahko v idilični naravi
najamete leseno hišico, nas obiščete z avtodomom ali pa s šotorom. V neposredni bližini kampa se nahaja plaža ob reki Kamniški Bistrici, ki s svojim hladnim ambientom kar vabi v svojo bližino.  
Rezervacije sprejemamo na booking@velikaplanina.si

Letni vrt gostilne Pod žičnico se nahaja v neposredni bližini spodnje postaje nihalke in kampa Alpe, kjer nudimo tople in hladne napitke. V poletnih mesecih si lahko v senci divjega kostanja privoščite osvežitev, počitek na ležalniku in uživate v razgledu na Kamniško Savinjske Alpe. Od petka do nedelje pa zadiši po jedeh iz žara ter odličnih burgerjih!