Gorsko kolesarjenje

Omenjena oblika rekreacije postaja v zadnjih letih vedno bolj priljubljena. Številne možnosti za kolesarjenje najdete tudi na Veliki planini.

Z nihalko vas zapeljemo na planino, potem pa se kolesarska avantura prične. Po kamnitih cestah in gozdnih poteh vas v nadaljevanju vodijo oznake. Izbirate lahko med različno dolgimi in zahtevnimi programi, ki se počasi spuščajo ter po večini vodijo nazaj v dolino Kamniške Bistrice. Ena izmed poti se konča v Termah Snovik v Tuhinjski dolini.

Kolesarske steze so v povprečju dolge 25 km, podrobnejše informacije ter zemljevid označenih stez pa prejmete na blagajni na vstopni postaji nihalke.

Naš predlog:

  • vožnja z nihalko na planino
  • pot nadaljujete mimo gostišča Zeleni Rob po cesti proti pastirskemu naselju
  • pred naseljem krene cesta levo, sledite oznakam Tiha dolina
  • po makedamski cesti se spustite v Tiho dolino, od tu sledite oznakam Ušivec
  • malo pred Ušivcem (manjše makedamsko parkirišče) lahko izbirate med krajšo ali daljšo možnostjo:

1. V primeru, da imate še dovolj moči, vam predlagamo, da pred parkiriščem nadaljujete pot desno proti Mali planini. Iz Male planine se spustite na planino Kisovec ter od tam nadaljujete pot proti Kranjskemu Raku in Črnivcu. Postanek si lahko privoščite v katerem izmed planinskih domov na Mali planini ali v Domu na Kisovcu

2. Pot nadaljujte naprej po makedamski cesti proti Kranjskemu Raku in Črnivcu. Počitek si lahko privoščite v Okrepčevalnici na Kranjskem Raku ali v Gostišču 902 na Črnivcu.