Občina Kamnik je v sodelovanju z družbo Velika planina d. o. o. in Zavodom za turizem, šport in kulturo Kamnik pripravila učno pot po Veliki planini Po stopinjah pastirjev. Krožna učna pot je sestavljena iz 11 tabel, kjer vsaka predstavlja eno znamenitost ali posebnost Velike planine. Table so razporejene po območju Velike, Male in Gojške planine v krožni poti. Za obisk celotne poti obiskovalec potrebuje približno 2 uri in 15 minut.

Spoštovani predstavniki medijev,

vabimo vas na predstavitev učne poti in celotnega projekta Po stopinjah pastirjev, ki bo v sredo, 14. avgusta 2019. Zbor bo ob 10.45 pri spodnji postaji nihalke (Kamniška Bistrica 2, 1242 Stahovica), predstavitev pa bo potekala na Gradišču (zgornja postaja sedežnice) ob tabli številka 1. Vrnitev v dolino je predvidena okoli 13. ure.

Projekt Po stopinjah pastirjev bodo predstavili župan Občine Kamnik Matej Slapar, direktor družbe Velika planina d. o. o. Leon Keder in direktor Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger.

Projekt sofinancira Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020. Za vsebino je odgovorna Občina Kamnik. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Za več informacij:

Samo Trtnik
gsm: +386 40 433 628
e-mail: samo.trtnik@visitkamnik.com

Vabljeni na Veliko planino!