Sprehod po s soncem obdani Veliki planini je te dni čudovit in sončno vreme napovedujejo tudi v prihodnjih dneh. Podate se lahko na sprehod po pastirskem naselju vse do Male planine ali pa po novi učni poti Po stopinjah pastirjev. Izvedeli boste marsikatero zanimivost o življenju pastirjev, šegah in navadah, arhitekturi ter si ogledali naravne znamenitosti. V sredo, 19.2.2020 in 26.2.2020 , ter v četrtek, 20.2.2020 in 27.2.2020, pa boste za povratno vozovnico za nihalko in sedežnico odšteli le 10,00 €! Izkoristite ugodno akcijsko ceno vozovnice ter obiščite Veliko planino!

Med zimskimi počitnicami bosta nihalka in sedežnica obratovali vsak dan. Nihalka bo obratovala od 9.00 do 17.00 (vsako polno uro), sedežnica od 9.30 – 16.15. Za poučen in aktiven sprehod vas vabimo, da se podate na učno pot Po stopinjah pastirjev. Vsaka od enajstih učnih tabel opisuje eno značilnost Velike planine. Vstopne točke na učno pot najdete med drugimi tudi na spodnji in zgornji postaji nihalke ter na najvišji točki Velike planine, Gradišče (vrh sedežnice). Obiskovalci potem lahko obisk učne poti prilagajate svojim potrebam in času. Na blagajni nihalke so vam na voljo tudi zemljevid in brošura o učni poti.

AKCIJSKA CENA VOZOVNIC MED ZIMSKIMI POČITNICAMI

V sredo, 19.2.2020 in 26.2.2020 , ter v četrtek, 20.2.2020 in 27.2.2020, boste za povratno vozovnico za nihalko in sedežnico odšteli le 10,00 €! Akcija velja za vse dnevne povratne vozovnice kupljene na dan akcije, ter velja le na dan nakupa. Izkoristite ugodno akcijsko ceno vozovnice ter obiščite Veliko planino, se sprehodite po pastirskih poteh in si privoščite domače dobrote v gostilni Zeleni rob.

Po aktivnem dnevu vas na domače dobrote vabi gostilna Zeleni rob, ki je v času počitnic odprta vsak dan med 9. in 17. uro. Med čudovitim razgledom na sosednje vršace in ljubljansko kotlino lahko uživate v odličnih sladkih skutinih štrukljih, domačih enolončnica ter drugih jedeh.

Vse zaljubljene vabimo k Valentinovi nagradni igri, ki poteka na našem instagram profilu! Potegujete se za dve brezplačni povratni vozovnici za nihalko in sedežnico na Veliko planino.

Foto: Grega Eržen

SUBVENCIONIRANE VOZOVNICE ZA UČENCE KAMNIŠKIH OSNOVNIH ŠOL

Vsem kamniškim osnovnošolcem so na voljo subvencionirane vozovnice, ki jih sofinancira Občina Kamnik. Na blagajni le opozorite, da je vaš otrok osnovnošolec ene izmed osnovnih šol v občini Kamnik ter prejmite subvencionirano vozovnice. Vozovnice veljajo tudi za varovance Varstveno-delovnega centra Sožitje. Občina Kamnik subvencionira 40% vozovnice in tako boste za povratno otroško vozovnico plačali le 7,80€.

Med zimskimi počitnicami bo nihalka obratovala vsak dan, in sicer od 9.00 do 17.00 (vsako polno uro), sedežnica od 9.30 – 16.15.

Celotni vozni red si lahko ogledate TUKAJ.

Vabljeni na Veliko planino!