Vremenoslovci napovedujejo pravo zimo, saj naj bi v sredo zapadlo do 20 centimetrov snega in planina se bo zoper odela v bel zimski plašč. Sprehod po pobeljeni planini, med pastirskimi kočami je čudovit. Lahko pa se podate na učno pot Po stopinjah pastirjev in izvedeli boste marsikatero zanimivost o življenju pastirjev, šegah in navadah, arhitekturi ter si ogledali naravne znamenitosti. V sredo, 26. 2. 2020, ter v četrtek, 27. 2. 2020, pa boste za povratno vozovnico za nihalko in sedežnico odšteli le 10,00 €! Izkoristite ugodno akcijsko ceno vozovnice ter obiščite Veliko planino!

Med zimskimi počitnicami nihalka in sedežnica obratujeta vsak dan. Nihalka obratuje od 9.00 do 17.00 (vsako polno uro), sedežnica pa od 9.30 do 16.15. Za poučen in aktiven sprehod vas vabimo, da se podate na učno pot Po stopinjah pastirjev. Vsaka od enajstih učnih tabel opisuje eno značilnost Velike planine. Vstopne točke na učno pot najdete tudi na spodnji in zgornji postaji nihalke ter na najvišji točki Velike planine, Gradišče (vrh sedežnice). Obiskovalci potem lahko obisk učne poti prilagajate svojim potrebam in času. Na blagajni nihalke sta vam na voljo tudi zemljevid in brošura o učni poti.

AKCIJSKA CENA VOZOVNIC MED ZIMSKIMI POČITNICAMI

V sredo, 16. 2. 2020, ter v četrtek, 27. 2. 2020, boste za povratno vozovnico za nihalko in sedežnico odšteli le 10,00 €! Akcija velja za vse povratne vozovnice, kupljene na dan akcije, ter velja le na dan nakupa. Izkoristite ugodno akcijsko ceno vozovnice ter obiščite Veliko planino, se sprehodite po pastirskih poteh in si privoščite domače dobrote v gostilni Zeleni rob.

Po aktivnem dnevu vas na domače dobrote vabi gostilna Zeleni rob, ki je med počitnicami odprta vsak dan med 9. in 17. uro. Med čudovitim razgledom na sosednje vršace in ljubljansko kotlino lahko uživate v odličnih sladkih skutinih štrukljih, domačih enolončnica ter drugih jedeh.

SUBVENCIONIRANE VOZOVNICE ZA UČENCE KAMNIŠKIH OSNOVNIH ŠOL

Vsem kamniškim osnovnošolcem so na voljo subvencionirane vozovnice, ki jih sofinancira Občina Kamnik. Na blagajni le opozorite, da je vaš otrok osnovnošolec ene izmed osnovnih šol v občini Kamnik, ter prejmite subvencionirano vozovnico. Vozovnice veljajo tudi za varovance Varstveno-delovnega centra Sožitje. Občina Kamnik subvencionira 40 % vozovnice in tako boste za povratno otroško vozovnico plačali le 7,80 €.

Vabljeni!