Zjutraj na smuči, zvečer na sani! V smučarskih zavojih lahko uživate vsak dan med 9:00 – 15:30, a v petek in soboto pa pridejo na vrsto tudi ljubitelji sankanja! Smučati pričnemo ob 9. uri, vijugali bomo vse do 15. ure. Takrat bomo smučišče zaprli in pričeli s pripravo prog za nočno sankanje! Ob 16. uri se bodo na progo pognali že najbolj zagreti sankači, ki se bodo spustili po 2,4 kilometrov dolgi, razsvetljeni progi. Nočno sankanje poteka v petek in soboto do 19. ure, zadnja nihalka v dolino vas odpelje ob 20. uri. Tako kot za smučanje tudi za sankanje velja dnevna povratna vozovnica (odrasli 17€, otroci 13€, družine 40€).

Za vstop na žičniške naprave mora vsak obiskovalec predložiti negativni test na SARS-CoV-2. Hitro testiranje poteka vsak dan pri spodnji postaji nihalke med 8:00 in 12:00, v petek bo testiranje od 8:00 – 15:30, v soboto od 8:00 – 16:00. Pred testiranjem plačilo izvedete na blagajni nihalke, nato po opravljenem testu in prejetem izvidu opravite še nakup vozovnic. Testiranje izvajamo izključno za obiskovalce, ki se na Veliko planino odpravijo z nihalko. Cena testiranja je 5,00€. Kdaj in kje pa lahko opravite test v občini Kamnik si oglejte na povezavi.

Za nočno sankanje je zaradi omejitve oseb na sankališču obvezna predhodna najava (booking@velikaplanina.si, 01/8327 258), prav tako lahko sani rezervirate pri nas in sicer na booking@velikaplanina.si. Izposoja sani je 5€ v času nočnega sankanja.

Nočno sankanje poteka v petek in soboto od 16. do 19. ure, zadnja nihalka v dolino odpelje ob 20. uri.

Nočno sankanje na Veliki planini je že mnogim poznano, za tiste, ki se k nam odpravljate prvič, pa nekaj koristnih informacij ter nasvetov. Na začetek proge se obiskovalci povzpnejo z dvosedežnico, ki obratuje ves čas v času sankanja ter tako v povprečju omogoča 6-8 spustov. Ob spustu se lahko sankači okrepčate v gostilni Zeleni rob, kjer na vas čakajo tople jedi, sladki skutini štruklji, topel čaj in drugi napitki – hrano in pijačo bo mogoče prevzeti za s seboj.

Proge za tek na smučeh bodo predvidoma v primeru dobrih vremenskih razmer urejene od petka do nedelje. Pričetek tekaške proge je pri gostilni Zeleni rob. Uporaba prog je brezplačna.

V soboto in nedeljo bo odprt tudi otroški zimski park in sicer med 10:00 in 16:00 uro. Najmlajše in mlade po srcu v parku čaka zabavni spust s snežnimi tubami. Vstop v otroški zimski park je brezplačen.