Pred tremi leti je Veliko planino popestrila nova učna pot, ki vas popelje po Veliki, Mali in Gojški planini in vam predstavi življenje pastirjev nekoč in danes, naravne in kulturne znamenitosti ter šege in navade z Velike planine. V nedeljo boste učno pot lahko obiskali skupaj z lokalnim turističnim vodnikom. Vodeni ogled bo v nedeljo, 31.7.2022, začel pa se bo na vstopni točki na spodnji postaji nihalke na Veliko planino.

Na poti boste izvedeli marsikatero zanimivost o življenju na Veliki planini, o šegah in navadah, arhitekturi, kako so nekoč živeli pastirji ter o naravnih znamenitostih, ki jih ponuja Velika planina. Velika planina poleg pastirskega naselja skriva še marsikatero manj poznano znamenitost, zato nas bo krožna pot vodila tudi na Malo in Gojško planino.

Tokrat se ponuja odlična priložnost, da se pohoda po učni poti udeležite z lokalnim turističnim vodnikom ter se sprehodite po poteh pastirjev in na edinstven način spoznate kulturno in naravno dediščino Velike planine.

31. julija se bomo zbrali ob 9:00 na spodnji postaji nihalke. Ob nakupu vozovnic za nihalko navedite svojo prijavo na vodeni ogled, hkrati izvedete tudi plačilo za ogled in sicer:

  • Vodeni ogled za odrasle: 6€,
  • Vodeni ogled za otroke od 4. do 14. leta: 4€
  • Cenik vozovnic si lahko ogledate tukaj.
  • V ceno vodenega ogleda je vključena tudi vstopnina za Preskarjev muzej.

Lokalni vodnik vas bo pričakal na spodnji postaji nihalke. Ko bomo vsi zbrani, nas bo nihalka ob 9:30 uri popeljala na Veliko planino, nato se s sedežnico odpeljemo do samega vrha planine.

Ogled bomo zaključili med 12. in 13. uro pri Jami Vetrnici z ogledom le te.

Obvezne predhodne najave sprejemamo na booking@velikaplanina.si. Število mest je omejeno!

Ob prijavi navediteime, priimek, kontaktno telefonsko številko ter število oseb, ki jih prijavljate.

Vsem udeležencem priporočamo: športna oblačila, pohodno obutev, kremo za sončenje ter dovolj tekočine.

  • Dolžina krožne poti: 7 km
  • Čas trajanja: 2h 30min do 3h.
  • Vse informacije o učni poti si lahko ogledate tukaj.

V primeru slabega vremena ali premajhnega števila prijav bo vodeni ogled odpovedan, kar bo objavljeno na naši spletni strani www.velikaplanina.si.