Na božični večer se bomo skupaj z lokalnim vodnikom pod zvezdnatim nebom podali na pohod z baklami in lanternami od zgornje postaje nihalke do kapele Marije Snežne. Na poti nas bodo čakale zanimive zgodbe in prigode s planine, v gostilni Zeleni rob pa bo sledil prvi postanek in dobrodošlica. Pogreli se bomo ob ognju ter ob 23. uri pot nadaljevali do kapele Marije Snežne, kjer bomo naš skupni pohod zaključili, vi pa se boste udeležili tradicionalne polnočnice.

Časovnica pohoda k polnočnici:

  • 21:10 – zbor na terasi okrepčevalnice Skodla
  • 21:20 – pohod z lanternami in baklami proti Zelenem robu z vodnikom ob zanimivih zgodbah in prigodah s planine
  • 22:15 – dobrodošlica, druženje ob ognju
  • 23:00 – pohod z lanternami in baklami proti Kapeli Marije Snežne z vodnikom in zaključek pohoda pri kapeli

Ker močno verjamemo, da nas čaka bel Božič ne pozabite na topla, nepremočljiva oblačila in obutev, dereze ter čelno svetilko! Ker je december tudi čas za ustvarjanje in čas, ki ga radi preživimo z družino vas spodbujamo, da si svojo lanterno ali baklo s kančkom domišljije ustvarite kar sami doma! 

Cena udeležbe na pohodu z baklami je 10€. Vključeno je vodenje z vodnikom od zgornje postaje nihalke nihalke do kapele Marije Snežne ter dobrodošlica v gostilni Zeleni rob na poti k polnočnici. 

*V primeru slabega vremena ali premalo prijav, bo odpoved dogodka objavljena 23.12.2022 v večernih urah na spletni strani www.velikaplanina.si

*Prijave sprejemamo na booking@velikaplanina.si do 20.12.2022 do zapolnitve mest. Dogodek bo izveden ob minimalnem številu prijav 15 oseb.

*Nihalka na večer polnočnice obratuje do 3. ure zjutraj, zato bodite pozorni, da se boste pravočasno vrnili. Ker se bomo od nihalke do vrha podali peš vas opozarjamo, da imejte s seboj tudi dereze, ki so nam na božični večer že večkrat prišle prav.

*Vozovnice za nihalko lahko kupite na dan dogodka ali v naši spletni trgovini, kjer so vozovnice ugodnejše.

Vabljeni!