Ni prvoaprilska šala – žafrani že barvajo Veliko planino!

Sončna nedelja je na Veliko planino privabila številne obiskovalce, ki so bili deležni prekrasnih razgledov na cvetoče pomladanske žafrane. Toplo sonce, jasno nebo in svež gorski zrak. Čeprav je bilo jutro v dolini hladnejše, pa je po vožnji z nihalko na Veliko planino sonce že ogrelo obiskovalce.

Planina je vsekakor čudovita v vseh letnih časih, a veliko obiskovalcev čaka na tistih nekaj dni v letu, ko na njenih travnikih zacvetijo žafrani in naznanijo konec zime ter začetek prebujanja narave.

Cvetenje žafranov je vsako leto odvisno od vremenskih razmer. Cvetijo namreč od 10 do 12 dni, kar pomeni, da morajo ljubitelji vijoličaste odeje pozorno spremljati začetek cvetenja.

Minuli konec tedna so obiskovalci že lahko občudovali posamične dele pašnikov Male in Velike planine, ki jih že barvajo krokusi. Med vijoličastim pomladanskim žafranom pa lahko opazimo tudi nunke, bele žafrane.

Sprehod med cvetočimi žafrani pa privablja tudi številne ljubitelje fotografije, ki vsako leto v svoje objektive ujamejo razcvet in čudovite razglede. Če ste tudi vi med njimi, nas na Instagramu označite z #velikaplanina in z veseljem bomo delili vaše fotografije.

Vabljeni na Veliko planino!