Že tradicionalno vas tudi letos vabimo na prvomajski golaž na letni vrt Pod žičnico, v dolino Kamniške Bistrice! Na spodnji postaji nihalke, ki vas na planino popelje le v petih minutah, vas pričaka letni vrt, kjer ponujamo tople in hladne napitke, jedi z žara, 1. maja pa se boste okrepčali tudi z odličnim prvomajskim golažem!

Narava se prebuja, gozdovi zelenijo. Prvomajski obisk doline Kamniške Bistrice si lahko popestrite na več načinov. Za 1. maj vam bomo na letnem vrtu Pod žičnico postregli s prvomajskim golažem od 7. ure dalje, obisk pa izkoristite tudi za izlet na Veliko planino, kjer vas bo navdušila pastirska vasica v neokrnjeni naravi. Nadihajte se gorskega zraka in naužijte spomladanskega sonca.

Prvega maja vas PD Bajtar vabi na tradicionalni turni smuk, ki bo potekal ob 11. uri v Velikem stanu.

Na zgornji postaji nihalke vas pričaka okrepčevalnica Skodla, na vmesni postaji sedežnice, kjer se začne tudi pot v pastirsko naselje, vas gostilna Zeleni rob vabi na domače dobrote, enolončnice, domačo klobaso in zelje, ajdove žgance, posladkajte pa se z daleč naokoli znanimi sladkimi skutnimi štruklji.

Ugodnosti za družine

Velika planina je priljubljena destinacija tudi med družinami, saj se lahko z nihalko in tudi sedežnico pripeljete do samega vrha planine. Na voljo so vam ugodne družinske vozovnice za nihalko, saj se dva odrasla in štirje otroci na planino peljejo le za 40 EUR.

Prvomajski oddih v kampu Alpe pod Veliko planino!

Prvomajske počitnice lahko izkoristite tudi za večdnevni oddih pod Veliko planino, in sicer v kampu Alpe. Poleg urejenih prostorov za avtodome in šotorišč, so na voljo alpske hišice za dve osebi, kamp Alpe pa je odlična izhodiščna točka za obisk doline Kamniške Bistrice, Velike planine ter drugih okoliških vrhov.