Jutrišnji praznik bo postregel z lepim in sončnim vremenom! Maša v kapeli Marije Snežne bo ob 13. uri, vabimo pa vas tudi na vodeni ogled Velike planine, ki se bo pričel ob 10:30 na najvišji točki Velike planine, Gradišče. V kolikor bi konec tedna radi preživeli v dolini Kamniške Bistrice, pa vas vabimo v Kamp Alpe. Na voljo so prostori za šotore, avtodomove in alpske hišice, v bližini kampa pa se nahaja osvežujoča Kamniška Bistrica ter številna izhodišča za izlet v Kamniško Savinjske Alpe.

Veliki šmaren oziroma Marijino vnebovzetje praznujemo 15. avgusta. Praznični dan bo sončen, temperature se bodo dvignile in četrtek bo odličen dan za izlet v hribe. Maša v kapeli Marije Snežne, ki se rahlo dviga nad pastirskim naseljem, bo ob 13. uri. 

Vse obiskovalce pa vabimo na vodeni ogled Velike planine z lokalnim turističnim vodnikom. Med sprehodom si tako ogledate pastirsko naselje s kapelo Marije Snežne in Preskarjevim muzejem ter nekaterimi naravnimi posebnostmi planine kot je jama Veternica. Za prijetno osvežitev vas v jami tudi v najbolj vročih poletnih mesecih pričakajo majhne krpice snega.
Ogled se prične na najvišji točki Velike planine (Gradišče – zgornja postaja sedežnice) ob 10.30, zaključi pa se ob 13.30 na Zelenem Robu, kjer se lahko okrepčate s pravo planinsko malico, kupite kakšen spominek ali pa se spočijete ob razgledu na Kamniško Savinjske alpe.

Pod žičnico diši po jedeh iz žara!

Vabljeni, da se osvežite v dolini Kamniške Bistrice. Letni vrt gostilne Pod žičnico se nahaja v naravni senci divjega kostanja, na ležalnikih se sprostite in ohladite ob hladnih napitkih ter okusnih jedeh. Žar jedi strežemo vsak vikend, od petka do nedelje, prav tako tudi jutri, 15.8.2019. 

Aktivni in ugodni izlet za družine

Družinam so na voljo ugodne vozovnice za nihalko in sedežnico, saj se lahko dva odrasla ter do štirje otroci na Veliko planino pripeljejo za le 40€. Vožnja z nihalko je posebno doživetje, saj le v petih minutah premaga skoraj 1000 metrov nadmorske višine.

V gostilno Zeleni rob na odlične domače dobrote!

Gostilna Zeleni rob se nahaja na Traticah in ima čudovit razgled v dolino in na sosednje vršace. Ob domačih jedeh na žlico, sladkih skutinih štrukljih in drugih dobrotah se lahko okrepčate vsak dan med 8:00 in 20:00.

Prihajajoči dogodki na Veliki planini:

15.8.2019 – Veliki šmaren, maša v kapeli Marije Snežne ob 13. uri
15.8.2019 – Vodeni ogled Velike planine, 10:30 (Gradišče)

17.8.2019 – Vodeni ogled Velike planine, 10:30 (Gradišče)
24.8.2019 – Vodeni ogled Velike planine, 10:30 (Gradišče)
31.8.2019 – Otroška delavnica “Pastirčkov dan”, 10:30 – 12:30 (Preskarjev muzej)

Spremljajte nas na naših družabnih omrežjih in na naši spletni strani, kjer redno objavljamo aktualne dogodke!

Na instagramu delite z nami vaše fotografije, ki jih bomo z veseljem objavili!