Smučišče bo odprto od petka do nedelje, med 9:00 in 15:00 uro. Prva nihalka odpelje na planino ob 8:30.

Smučišče se razprostira na višini med 1412 m in 1666 m ter ponuja 3 km smučarskih prog, od katerih večina sodi med srednje zahtevne proge. Obratovale bodo naprave sedežnica Šimnovec, vlečnica Zeleni rob ter otroška vlečnica Jurček.

Ravno zaradi svojih terenov je planina že nekaj let poznana kot priljubljeno družinsko smučišče v bližini Ljubljane. Na Veliki planini vsakdo najde nekaj zase – od zahtevnejših pa do tistih, ki so se smučanja šele lotili.

Nočno sankanje na Veliki planini je že mnogim poznano, za tiste, ki se k nam odpravljate prvič, pa nekaj koristnih informacij ter nasvetov. Na začetek proge se obiskovalci povzpnejo z dvosedežnico, ki obratuje ves čas v času sankanja ter tako v povprečju omogoča 6-8 spustov. Ob spustu se lahko sankači okrepčate v gostilni Zeleni rob, kjer na vas čakajo okusne domače pripravljene jedi na žlico, sladki skutini štruklji, topel čaj in drugi napitki – hrano in pijačo bo mogoče prevzeti za s seboj. Prav tako bo v času nočnega sankanja odprta tudi okrepčevalnica Skodla.

Za nočno sankanje je zaradi omejitve oseb na sankališču obvezna predhodna najava, prav tako lahko sani rezervirate pri nas in sicer na booking@velikaplanina.si. Izposoja sani je 5€ v času nočnega sankanja.

Nočno sankanje poteka v petek in soboto od 16. do 19. ure, zadnja nihalka v dolino odpelje ob 20. uri.

Proge za tek na smučeh bodo predvidoma urejene od petka do nedelje. Pričetek tekaške proge je pri gostilni Zeleni rob. Uporaba prog je brezplačna.

V soboto in nedeljo bo odprt tudi otroški zimski park in sicer med 10:00 in 16:00 uro. Najmlajše in mlade po srcu v parku čaka zabavni spust s snežnimi tubami. Vstop v otroški zimski park je brezplačen.