Planinci in planinke! Dobrodošli na prvi planinski Trip in the Bag. Dobrodošli na Veliko planino! Pastir Žan vas že nestrpno čaka v pastirski vasi in je za vas pripravil prav poseben lov na skriti zaklad. Podajte se na super dogodivščino in odkrijte kaj najbolj cenijo pravi pastirji! AKCIJA!

Trip in the Bag je svojevrsten izlet, ki vam bo nedvomno začinil vaš dan. Je mešanica Pravega izleta, lova na zaklad in sobe pobega. Izlet si boste časovno krojili sami, saj ni nikakršnih časovnih omejetiev, prav tako ne potrebujete nobene predhodne rezervacije. Preprosto vzamete svoj Bag in se podate na dogodivščino po Veliki planini, kjer se boste spoznali pastirja žana, pomagali obnoviti bombnik, si krajšali čas na pastirski način in jedli pravo pastirsko malico!

1 nahrbtnik = 1-6 oseb
  • Zahtevnost: nezahtevno/srednje zahtevno
    • Trip in the Bag Velika planina je naš prvi lov za zakladom, pri katerem sami izbirate začetno lokacijo. Na lov se lahko odpravite z nihalko (nezahtevno) ali peš s parkirišča Ušivec (srednje zahtevno).
  • Priporočen čas obiska: izlet je mogoče opraviti v 5-6 urah, a priporočamo, da si vzamete ves dan in se na izlet odpravite v dopoldanskih urah. Tako ne boste pod časovnim pritiskom, hkrati pa več časa omogoča, da res užijete vsak trenutek in kraj.
  • Primerno za otroke: vse starosti, a najbolj bodo uživali 5+ letniki (da bodo lahko aktivno sodelovali pri reševanju ugank in izzivov). Primeren je tudi za starejše in mlajše, saj si boste tempo izleta določili sami in si med samo dogodivščino lahko vzamete pavzo, čas za počitek in nadaljujete, ko boste vsi spočiti in siti. Tudi na sam vrh Velike planine se lahko odpravite z nihalko ter sedežnico, zato je izlet primeren tudi za tiste, ki sicer niso vajeni planinarjenja.
  • Dostop: Pot je potrebno opraviti peš in ni primerna za družine z vozički. Za mlajše otroke priporočamo uporabo nosilke.
  • Oprema: priporočamo pohodno oz. športno obutev, vodo in malico, nahrbtnik/nosilko za mlajše od 3 let.
  • Kulinarika: Za hrano je na Veliki planini dobro poskrbljeno. V poletnih mesecih je dnevno odprtih več planinskih koč, ki ponujajo dobro hrano in okrepčilo. Vendar gre v vsakem primeru za izlet v hribe zato voda in manjša malica nista nikoli odveč.
  • Prevzem nahrbtnika: Nahrbtnik lahko naročite preko spletne strani in ga prejmete v 1-3 delovnih dneh na vaš naslov oz. prevzamete osebno v naši poslovalnici v Ljubljani na Savski cesti 5

Čeprav Velika planina velja za dobro poznano izletniško točko, se moramo vseeno zavedati, da se odpravljamo na izlet v gore in se temu primerno tudi pripraviti. Pred odhodom velja preveriti vremenske razmere  in poskrbeti, da je naša pohodniška oprema v dobrem stanju.

Vir: spletna stran Trip in the bag -tripinthebag.si